TTV Dokkum 4 ten onder tegen Effect ’78 1

De eerste uitwedstrijd was helemaal in IJlst voor de heren van het 4e team. Jan, Sjirk en Siemon traden met zijn drie├źn aan tegen Alex Matei, Christian Wahle en Jan van den Berg. Siemon mocht de eerste wedstrijd aantreden tegen Alex Matei. Deze partij werd vrij makkelijk gewonnen in 3 sets. Al was het in de 3e set nog even spannend, namelijk 11-13. Jan mocht starten tegen Christian Wahle en zat er heel dicht bij in de eerste set. Het werd 15-13 voor Christian. Daarna trok hij het gas open en kon Jan het helaas niet bijbenen, wat resulteerde in een winst voor Effect in 3 sets. Sjirk mocht het opnemen tegen Jan van den Berg en dit werd een kraker van een pot. Sjirk verloor de eerste set met 11-4, maar wist deze na goede coaching om te buigen naar een 2-1 voorsprong met. Toch wist de dekselse Jan van den Berg terug te knokken in de wedstrijd, waardoor er een beslissende 5e set moest komen. Sjirk startte voortvarend en wist de voorsprong te behalen tijdens de wissel van helft in deze laatste, beslissende set. Deze heeft hij weten te behouden met als resultaat de 7-11. Een knap eerste punt behaald door Sjirk in zijn eerste seizoen in de 4e klasse.
Met een 1-2 voorsprong gingen we door naar de dubbel. Deze werd gespeeld door Jan en Siemon tegen Alex en Christiaan. Na een 2-0 achterstand in sets, wisten Jan en Siemon dit weer om te buigen tot een 2-2 setstand. Ook bij deze partij moest er een beslissing vallen in de 5e set. Na een hele spannende laatste set trok Effect aan het langste eind door nipt met 12-10 te winnen.
Na de dubbel mocht Siemon tegen Christiaan. Een ontzettende lastige tegenstander voor Siemon, aangezien hij geen kans of ruimte kreeg om aan te vallen. Dit resulteerde ook in een 2-0 achterstand voor Siemon. Maar zoals vaker vandaag werd er hier ook teruggeknokt tot een 5-setter. Op het einde wist Siemon een voorsprong te pakken en verspeelde deze niet meer. Met 7-11 werd deze wedstrijd beslist. Vervolgens mocht Sjirk tegen Alex en kon helaas geen vat krijgen op het spel van zijn tegenstander en verloor met 3 sets. Jan mocht tegen Jan van den Berg en kwam knap op 1-1 in sets. Helaas wist Jan dit niveau niet de hele wedstrijd vast te houden en ging het punt naar Effect. De laatste 3 wedstrijden werden allemaal in 3 sets gespeeld. Jan en Sjirk verloren tegen Christiaan en Alex en Siemon wist van Jan te winnen.
De eerste uitwedstrijd van Dokkum 4 werd helaas nipt verloren met 6-4, waar een gelijkspel ook zeker verdiend zou zijn geweest. Maar de stijgende lijn is te pakken. Wat ook maar goed is, aangezien de volgende tegenstander de koploper Yos 2 is. Maar de bal is rond en wie weet is er een stunt mogelijk. Dokkum 4 blijft in ieder geval knokken voor de eerste overwinning van het seizoen.

Siemon Klijnstra