Tios’66 1 – Dokkum 1 Uitslag 6-4

Dokkum 1 verliest nip van Tios 1. Vandaag speelden Richard Westera en Marc Heslinga en Erwin Wijnsma voor Dokkum 1. Naar een lange rit naar Balinge konden de mannen van Dokkum 1 nog een dik half uur inspelen, iedereen kwam wel tot conclusie dat het een lekkere zaal was om te spelen. Vooraf in de auto werd er gesproken over een mogelijke uitslag. Er was van te voren gezegd om zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Erwin begon zijn eerste wedstrijd tegen Henk Dolfing. Het was een leuke wedstrijd om te zien met harde/snelle ballen aan beide kanten. Wie het initiatief pakte in de rally’s maakte vaak de punten. Uiteindelijk in een zware 5 setter won Erwin het 1ste puntje voor Dokkum. Een goed begin. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Peter Baten. Dit bleek na de tijd de beste wedstrijd van Richard te zijn, Peter die niet helemaal fit was wist maar net in 5 sets van Richard te winnen. Marc Heslinga mocht het opnemen tegen Janneke Oosting-Hooyer. Dit bleek een moeilijke horde voor Marc te zijn, toch werd deze wedstrijd door Marc met 3-1 gewonnen ( er zat nog een setstand tussen van 20-18). Daarna werd er door Dokkum besloten om met Marc en Erwin te gaan dubbelen (Richard wou eerst even een gehaktballetje eten). Het werd een spannende dubbel die Dokkum net met 3-2 verloor, Dokkum stond nog met 7-4 voor in de 5set, jammer maar helaas. Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Peter Baten. Erwin speelde eerste set erg goed won deze set dan ook vrij gemakkelijk. Daarna begon Peter bijna alle ballen te raken die hij moest raken, hij blokte Erwin naar 1-3 verlies. Daarna mocht Marc het opnemen tegen Henk Dolfing, Marc kon het hoge tempo van Henk niet bijbenen en verloor met 3-1. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Janneke, jammer genoeg was Richard er deze middag niet meer bij en verloor met 3-0. Daarna denk ik misschien wel de mooiste wedstrijd van de avond. Marc tegen Peter. Marc had geen schijn van kans de eerst set en verloor 11-4. Daarna zette Marc nog een tandje bij ( moest uit zijn tenen komen, volgens hemzelf) en dit veranderde de partij. Het werd echt een wedstrijd. Peter kon het afmaken tegen Marc met 10-6 voorsprong, Marc dacht hier net even iets over en sloeg de ene naar de andere wonderbal. Marc won uiteindelijk met 8-11 in de 5 set. Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Janneke, deze partij werd vrij eenvoudig gewonnen door Dokkum. De laatste wedstrijd was Richard tegen Henk, Richard kon jammer genoeg ook deze wedstrijd niet meer zijn eigen vaste spelletje spelen en verloor met 3-0. Eind uitslag 4-6 waar zeker ook nog 5-5 in had gezeten. Al met al was Dokkum redelijk tevreden met deze uitslag. Volgende week 2 oktober om 20.00 moet Dokkum 1 thuis spelen tegen Argus 2. Komt allen hun aanmoedigen.

Erwin Wijnsma