Team 4 lijdt 2-8 nederlaag in seizoensopening

Het nieuwe seizoen is begonnen en het 4e team van Dokkum treed aan in de 4e klasse, na het behaalde kampioenschap in de 5e klasse. Jan, Sjirk en Siemon mochten het opnemen tegen Rinse Cramer, Richard Thoen en Melle Zwerver die vorig seizoen waren gedegradeerd uit de 3e klasse.
Sjirk speelde de eerste wedstrijd tegen Rinse. Sjirk speelde erg sterk maar verloor in 3 sets, toch zat hij er tot twee keer toe erg dichtbij met 10-12 en 9-11. Jan speelde zijn eerste partij tegen Richard en deze ging met 0-3 helaas verloren. Toen mocht Siemon tegen Melle en deze werd gewonnen met 3-0.
Daarna werd er gedubbeld door Siemon en Sjirk en deze ging in een spannende 4-setter naar ODI. Maar dit had ook de andere kant op gekund getuige 11-13 en 9-11 verloren sets.
Na de dubbel mochten Jan spelen tegen Rinse. Na een nipt verloren eerste set, 11-13, gingen ook de overige sets naar Rinse. Sjirk moest tegen Melle en laatstgenoemde speelde een heel goede partij. Sjirk bood goed tegenstand, maar verloor desondanks in een 3-setter. Siemon was daarna aan de beurt tegen Richard. Na een spannende 5-setter mocht Richard zich tot winnaar kronen van het 6e punt.
Jan mocht zijn laatste partij spelen tegen Melle en hier pakte hij knap zijn eerste set. Helaas ging het punt wel na ODI na een spannende 4-setter. De laatste wedstrijd van Siemon speelde hij tegen Rinse en na de eerste set verloren te hebben, werd het punt alsnog gepakt in een 4-setter. De laatste partij van de avond was Sjirk tegen Richard en deze ging ook naar de mannen uit Oudega.
Ondanks de 2-8 nederlaag in eigen huis waren er zeker positieve punten. Voor Jan en Sjirk was het de vuurdoop in de 4e klasse en ondanks dat het niet in punten is verzilverd, zeker goed spel hebben laten zien. Nu op naar de volgende wedstrijd in IJlst, waar het 4e team gaat proberen om een beter resultaat neer te zetten.

Siemon Klijnstra