Team 1 verliest van Buitenpost 1

Zaterdag 19 september was de uitwedstrijd voor team 1 tegen Buitenpost. Erwin Wijnsma, Richard Westera en Klaas de Jong mochten het opnemen tegen Andre Folmer, Rolf Smit en Jelle Bouwer.

Na vier partijen, waarvan drie vijfsetters, stond het 3-1 voor Buitenpost. Andre won van Erwin, Rolf won in een spannende partij van Richard en Jelle, die goed speelde versloeg Klaas. In de dubbel kwamen Klaas en Erwin sterk terug van een 2-0 achterstand en trokken deze partij naar zich toe.

Na de dubbel was Erwin los, hij versloeg Rolf en Jelle en pakte zo 2 puntjes mee voor Dokkum, Klaas verloor kansloos van Andre maar wist zich in de laatste partij toch nog een keer op te richten en versloeg Rolf. Richard kon niet voor een stuntje zorgen en verloor zijn laatste twee partijen. 6-4 winst voor Buitenpost aan het eind van de middag. Volgende week staat voor Dokkum de lastige uitwedstrijd met Tios’66 uit Balinge op het programma.

Klaas de Jong