Dokkum-3 tegen MTV 14

Vrijdag 11 september was voor Dokkum-3 de start van de competitie. Johan Vogelzang, Bujar Zogaj en Robert Postma waren de vertegenwoordigers van MTV 14 en gevoelsmatig zou dit een zware avond worden. Freerk en Johan beten de spits af maar hoe hard Freerk ook speelde en hoe hij ook gecoached werd van de kant het mocht niet baten. Freerk ging ten onder met 0-3. Daarna was de beurt aan onze F1 coureur Simon tegen Bujar. Simon won de 1e set en verloor de 2e set. De overige sets speelde Simon echt solide en Bujar had dan ook geen schijn van kans de uitslag 3-1 voor Simon. Daarna mochten Frans en Robert het tegen elkaar opnemen. Ik won de 1e set en ook ik verloor de 2e set maar toen er even plat voor en 11-4 in de laatste 2 sets won ik met 3-1. De dubbel gingen Simon en Freerk tegen Johan en Bujar dit was een thriller. Het was een 5 setter en na 4 sets was het 2-2. De 5e set kon alle kanten opvallen en natuurlijk hoopte wij dat hij onze kant opviel maar helaas de set werd verloren met 10-12. Na de dubbel mocht Simon aan de bak tegen Johan. Simon kreeg, hoe goed hij het ook probeerde, geen vat op het spel van Johan. Met name de smerige effecten van Johan speelde Simon parte. Simon ging helaas met 0-3 het schip in maar goed gespeeld. Freerk mocht zijn verlies op Robert botvieren en dat lukte. Freerk liet niets heelvan Robert. Met zeer solide spel won Freerk met 3-0. Ik was weer aan de beurt dit keer tegen Bujar en op de laatste set na vond ik dat ik goed speelde. I won in ieder geval met 3-0. Simon tegen Robert, Simon liet zich niet kisten en vanaf het eerste moment zat hij goed in de partij. De 2e set liet hij Robert eigenlijk iets te veel spelen maar de 3e set was het klaar en met 11-2 maakte hij een eind aan de partij . Prima gespeeld Simon. Daarna was ik aan de beurt tegen Johan. Voor mijn gevoel heb ik een prima partij gespeeld en zelfs een set gepakt. Toen ik de set gepakt had ging Johan direct in zijn verdedigingsspel verder en kreeg ik het erg moeilijk. Johan won helaas dan ook met 1-3. Freerk sloot de avond af tegen Bujar en Freerk speelde erg geduldig volgens de kant wel eens te geduldig maar geeft niks hij won! Freerk won met 3-0 zijn partij het geen betekende dat wij met 6-4 gewonnen hadden.


Frans Amerongen