Dokkum 5- Lemmer 3

Vrijdag 31 januari begon de nieuwe competitie in de 5e klasse voor Dokkum 5 met een thuiswedstrijd tegen Lemmer 3, dat afgelopen seizoen 2e werd in de competitie.

Dokkum speelde met Jan vd Ham, Durk Postma en Wiebren Wijnia. Lemmer kon helaas maar 2 spelers op de been brengen, waardoor het team van Dokkum met een 3-0 voorsprong begon.
Durk Postma opende de avond met een snelle 3-0 overwinning tegen Eduard Hop, waarna Jan vd Ham de stand naar 5-0 mocht proberen te tillen. Helaas slaagde hij hier niet in.
Wiebren Wijnia begon zijn eerste partij voortvarend met een 11-4 set overwinning. Dat zette zijn tegenstander op scherp, waarop die 3 sets op rij pakte, dit bracht de tussenstand op 4-2.
De dubbel werd gespeeld door Wiebren en Jan, zij pakten slechts 1 set, waardoor de voorsprong die Dokkum aan het begin van de avond had als sneeuw voor de zon verdween, 4-3.
Durk deed de voorsprong weer oplopen naar 5-3, waardoor een gelijkspel in ieder geval was veiliggesteld.
Helaas voor Jan was zijn tegenstander een iets te taaie klus, deze ging verloren in 4 sets.
De laatste partij van de avond werd helaas ook door Wiebren verloren in 3 sets, waardoor de eindstand 5-5 werd. Maar of ze hier tevreden mee zijn…. Er had misschien toch iets meer in gezeten.
Wiebren Wijnia