Dokkum-4 winst 1e competitiewedstrijd.

Frans, Siemon en Simon gingen gisteren op maandag op weg naar Wolvega. Frans mocht de spits af bijten tegen Wim waren in het verleden ook altijd 5 setters dus ik was gewaarschuwd. Ook dit keer was het geen makkelijke partij en Wim won de 1e set en tactiek voor zover ik dat heb aangepast en de 2e set was voor mij 3-11. Na 8-11 en 11-9 was het weer een 5 setter. Het ging ook in deze set lang gelijk op maar ik liep langzaam uit naar 7-11. Het eerste punt was binnen.

Simon R mocht tegen Ab en wist eigenlijk zeer makkelijk te winnen met een 3-0 overwinning de setstanden waren 6-11, 7-11 en 9-11. Daarna was sterspelen van het FK Siemon K aan de beurt. Siemon mocht tegen Els een dame die vreselijk vast is en een drama is om tegen te spelen. Al snel leek het of Siemon K al zijn kwaliteiten of in Franeker had gelaten of in het feestgedruis na de FK ergens verloren had. Siemon K speelde te voorzichtig ook na coaching van de kant kwam daar helaas niet veel verandering in. De 1e ste kregen we na een 6-11 hoop dat Siemon K dit ging winnen maar de 2e set gaf al snel een ander beeld en het werd 11-8 voor Els. Siemon K vocht harder en harder maar ook in de 3e set kwam hij te kort en ging de set verloren met 11-9. De vierde moest dus voor Siemon K worden maar hoe hard hij ook vocht hij kwam niet door het schuifspel van Els heen en verloor nipt met 13-11.
De dubbel Frans vond dat de G-kampioenen van de FK het maar even moesten waarmaken. Dit werd echt een monsterpartij die ik helaas moest tellen :-). Als eerst heb ik 5 jaar tafeltennis nog nooit zoveel net en randballen gezien in 1 partij. Ab en Wim waren de tegenstanders en de partij begon maar zeer moeizaam wonnen ze de 1e set met 9-11. De 2e set werd nog moeizamer gewonnen door veel fouten van beide zijden maar het werd 11-13. 2-0 voor Dokkum billen bij elkaar knijpen kat in het bakkie zou je denken. De 3e set werd ook weer een slopende set en werd nipt verloren met 16-14. De 4e set zou dan wel uitkomst bieden maar ook hier kwam geen eind aan ik dacht dat beide partijen alle nummertjes wilden gebruiken het werd 19-17 en ja hoor de 5e set was een feit. Ab en Wim begonnen er zo waar in te geloven dat er winst in zat. Uiteindelijk ging de partij dus niet naar Dokkum en verloren Siemon K en Simon R met 11-8 in de 5e set.
Na de enerverende dubbel mocht ik tegen Ab uitvechten wie de sterkste was en Ab had een vervelende spelletje waar ik even aan moest wennen en hij won dan ook de 1e set met 11-8. De 2e set ging al beter en wist ik wat ik moest doen alleen nog niet hoe maar won wel met 11-13 en de 3e set wist ik ook hoe ik het moest doen en het werd dan ook 4-11 en dit ging in de 4e set niet echt anders 7-11. Siemon K mocht dit keer tegen Wim en dit was ook een wedstrijd vol fouten en netballen en randjes maar ok je moet ook zulke wedstrijden spelen Siemon K speelde niet zijn beste tafeltennis maar hij won de 1e set prima, wennen aan tegenstander 1e set werd 9-11. De 2e set was wat moeizaam en Wim kwam knap terug maar hij verloor wel en wel met 12-14 en toen de 3e set, vol spanning en sensatie maar Siemon K trok gelukkig aan het goede eind en het werd 10-12.
Simon R mocht tegen Els en de eerste twee set waren ruim voor Simon R te weten 9-11 en 8-11 ook hier dacht ik kat in het bakkie! Echter Els las het spel van Simon R goed en zij won de 3e en de 4e set met 13-11 en 12-10 en je zag aan Simon zijn spel dat dit hem niet echt lag. Dit openbaarde zich ook in de 5e set en Simon R ging ten onder met 11-8. Siemon K mocht tegen Ab dit was van Siemon K eigenlijk een van zijn beste partijen van vanavond en de eerste twee sets waren 5-11 en 8-11 toen had hij even een dippie en verloor de 3e set met 11-6 maar hij zette alles goed in de 4e set hij liep niets heel van Ab en sloot af met een mooie 4-11. Daarna was ik weer aan de beurt tegen Els ik was natuurlijk al gewaarschuwd en het werd een 5 setter na met 8-11, 15-13, 11-4 en 10-12 begon de 5e set. Ik had mijn kop op de overwinning gezet en wilde kostte was het kost winnen van Els. In het begin van de set liep ik al snel 4 punten uit en na 2 goed uitgevoerde services won ik de set  werd het 5-11.
Simon R mocht de afsluiting doen tegen Wim en dit was een monsterpartij van Simon hij zette alles op alles en speelde het zelfde spel als Wim. Wim on de 1e set met 11-8 en Simon R pepte zich zelf op en won de 2e set met 10-12 en de 3e met 14-16 dus begon de 4e set en deze was net zo spannend als de voorgaande sets maar de ballen vielen helemaal op het einden naar Simon R hij won met 11-13. uitslag 3-7 voor DOKKUM-4 YEAAHH!!

Frans Amerongen