Dokkum 4 speelt gelijk tegen Schieringen 1

Frans, Corrie en Siemon mochten spelen op vrijdagavond. Corrie voor Dokkum en in een zeer spannende 5 setter maakte 1-0 voor Dokkum punten die wij keihard nodig hebben voor behoudt in de 3e klasse. De 2e partij werd gespeeld door Siemon en ook Siemon maakte gehakt van zijn tegenstander met 11-3, 11-3 en 11-6. Dus we lagen op schema om afstand te nemen van onze directe tegenstander in de poule. Frans was de volgende en stond niet echt geweldig te spelen en kon niet voorkomen dat deze partij verloren ging. De dubbel moest toch het verschil brengen maar er stonden gewoon twee mensen te klungelen en er ging veel mis. En wij gingen helaas in een 5 setter ten onder. Siemon mocht weer ook dit werd een 5 setter maar  weer niet in ons voordeel Siemon stond goed te spelen maar helaas. Corrie mocht weer tegen het service kanon van Schieringen en de eerste 2 sets had ze absoluut geen grip op deze service de 3e set kwam Corrie goed terug en wij hoopten op een 5 setter maar met een stand van 18-20 verloor Corrie de set en dus de wedstrijd. Frans was weer aan de beurt en het liep nog steeds niet en wat ik ook deed de 1e set was spannend 12-14 maar daarna was het snel gebeurd. Ik verloor met 3-0.  Het was dus 2-5!!! Er moest nu echt iets gebeuren anders zouden wij strak onderaan staan. Siemon mocht als eerste de soits afbijten om er nog een gelijk spel uit te trekken. Het begon niet goed 3-11. Gelukkig kwam hij erg goed terug en won de 3 volgende sets met 11-6, 11-4 en 11-9. Daarna was Frans weer aan de beurt en dat zou weer een zware dobber worden. Na 2-0 voor te staan kwam de tegenstander erg sterk terug en na 4 sets was het 2-2. 5de set moest uitsluitsel geven en in een rap tempo was het 9-1 toen begon de twijfel bij mij en bij 9-5 moest ik even een time out hebben. Uiteindelijk ging ik puntje voor puntje naar een 11-9 overwinning. Corrie kon zorgen door te winnen voor een gelijke stand maximaal haalbare voor vanavond. Corrie vocht als een leeuwin en de 1e set werd 11-6 maar de 2e set werd 8-11. Door veel coaching van de kant probeerden wij Corrie er van te overtuigen dat zij haar eigen spel moest spelen. Dit lukt bij vlagen erg goed en zo ook in de 3e set 11-7 maar de 4e set lukte niet helemaal en het werd 10-12. Ook hier moest de 5e set de beslissing brengen en Corrie ging er nog een keer voor staan en het was een solide set van Corrie en haar tegenstander had eigenlijk geen schijn van kans en verlor dan ook. 11-6 werd de 5e set uitslag 5-5.

Frans Amerongen