Dokkum 3 verliest van koploper Ready 3 en wint van promovendus DOV 1

Dokkum 3 trad in haar vierde en vijfde wedstrijd aan in de formatie met voorzitter Dirk Nicolai, Martijn Kooistra en Wytze Bakker.
Vrijdag 4 oktober werd er tegen koploper Ready knap 3 belangrijke punten gepakt met een beetje meer geluk hadden er ook meer punten gepakt kunnen worden. Wytze wist zelfs tweemaal te winnen in zijn eerste wedstrijd dit seizoen voor het derde team. Dirk zette Dokkum 3 zelfs met een 3-0 overwinning op voorsprong door te winnen van Sjors Brattinga. Dirk kreeg in zijn laatste wedstrijd zelfs vier kansen op winst in de zinderende vijfde set maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven met 13-15 tegen Gert Jan Los. De dubbel van Martijn en Wytze ging ook nipt in vier sets verloren met 10-12 in de vierde set. Martijn was dit seizoen de man in vorm maar kwam deze keer net te kort om potten te breken tegen dit sterke team.

Maandag 7 oktober speelde Dokkum 3 in Leeuwarden tegen DOV 1 hier werd de nederlaag van vrijdag volledig weg gewerkt en de maximale score werd mee naar Dokkum genomen namelijk 0 – 10. Martijn was de enige die een vijf setter speelde welke wel ternauwernood werd gewonnen met 9-11. Dirk verloor twee keer een set en Wytze won al zijn wedstrijden met 0-3. Wytze en Martijn wisten de dubbel ook gemakkelijk te winnen, de eerste dubbel overwinning dit seizoen voor Dokkum 3. Dokkum 3 is hierdoor geklommen naar een mooie tweede plaats wel met een wedstrijd meer dan de achtervolgers.
Huidige stand:
Ready 3……..4 – 32
Dokkum 35 – 26
Griffioen 1…..4 – 21
Drachten 2….4 – 21
FTTC 3………4 – 21
DOV 1……….5 –  9
Martijn Kooistra