Dokkum 1 verliest van koploper Assen

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum tegen Assen 1. Bij dit team speelt, de oude kopman van Dokkum, Rients Visser. Samen met Julius Harkink en Peter Zwama nam hij het op tegen Andre Folmer, Erwin Wijnsma en Klaas de Jong en een zaal vol met publiek. Voor het eerst sinds jaren speelden er op zaterdag een jeugdteam met het seniorenteam. Het werd een eentonige avond, bijna alle partijen werden door Assen gewonnen. Folmer hield de eer van Dokkum hoog door toch een punt te pakken. Achteraf gezien had de wedstrijd wel heel anders kunnen lopen want met drie vijfsetters en vijf viersetters was het een ontzettend spannende wedstrijd met veel mooie punten. Erwin Wijnsma was dicht bij winst door het Rients Visser heel moeilijk te maken maar helaas wist Visser op het laatste nippertje nog genoeg gas bij te geven om de partij naar zich toe te trekken en ook de Jong had het geluk niet aan zijn zijde. De Jong speelde een supersterke partij tegen Peter Zwama, die net veel had in te brengen, maar Zwama had op de juiste momenten geluk van het netje of van een foutje van de Jong. Jan Sander Woudwijk en Andre Folmer speelden samen het dubbel tegen Visser en Zwama en verloren deze ook nipt met 11-9 in de 5e set. Hierdoor de eindstand 1-9 en Dokkum zal de volgende wedstrijd tegen FTTC uit Franeker echt uit moeten halen om handhaving veilig te stellen.

 

Klaas de Jong