Dokkum 1 verliest van Appelscha

Voor Dokkum stond een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Zouden ze weer aansluiting krijgen met de concurrenten of zou de achterstand groter worden?

Dokkum speelde met Erwin Wijnsma, Jan Sander Woudwijken Andre Folmer. Appelscha trad aan met Bram Parlevliet, Leon Knol en de 13 jarige Shuhan Men.

De eerste ronde was helaas niet voor Dokkum. Wijnsmaverloor onfortuinlijk van Parlevliet en Folmer verloor nipt van Knol. Woudwijk had helaas geen kans om het Men lastig te maken.

De dubbel werd gespeeld door Wijnsma en de vierde man van Dokkum Klaas de Jong. Met erg sterk spel wisten we op overtuigende wijze toch het eerste punt binnen te halen. Hopelijk zou dit een ommekeer teweeg brengen maar helaas bleef deze uit.

Folmer wist geen vuist te maken tegen Parleviet en Woudwijkverloor met 11-9 in de 5e set van Knol. Wijnsma wist zijn goede niveau wel vast te houden en wist voor het eerst deze competitie de chinees Men te verslaan, dat was tot nu toe nog niemand gelukt.

De laatste ronde werd ook een deceptie voor Dokkum en er werd drie keer helaas nipt verloren. Dit maakte dat er een 8-2 overwinning op het scorebord stond voor Appelscha, die hier heel tevreden mee waren. Voor Dokkum betekende dit de 3enederlaag op rij en zal er heel hard aan getrokken moeten worden om er nog een goed seizoen van te maken. Volgende week is de uitwedstrijd tegen GTTC 3, een concurrent, waar Dokkum weer hoopt te winnen.

 

Klaas de Jong