Verlies voor Dokkum-4

Het was vrijdagavond een hectische avond aan de Bronlaan in Dokkum Dokkum-4 moest tegen Anja-3 en dit kon alle kanten op. Met 6 5-setters werd het stiekum toch laat. Corrie, Siemon en Frans mochten het doen. !ste partij Corrie tegen Klaas de eerste 2 sets ging Corrie erg voortvarend te werk en het was 2-0. De volgende 2 sets liet Klaas zien dat hij niet voor niets naar ~Dokkum was afgereisd dus de 5 set moest uitkomst bieden.Ik als scheidsrechter zat peentjes te zweten om het spel van Corrie en ik kon haar wel naar de overwinning schreeuwen. Gelukkig voor ons had Corrie net een betere slag en iets meer geluk dan Klaas en won ze de set met 12-10. Siemon tegen Appie was de volgende partij en ook dit was een goede partij. Appie zo taai en droog en Siemon had de handen vol maar in een zeer spannende wedstrijd verloor Siemon met 3-0 maar 2 keer 10-12 en een 9-11. Frans mocht tegen Robert pfffff wat een partij. Ik stond in no time met 2-0 achter en na wat coaching van de kant pakte ik de 3e set en ik putte daar mijn moed uit en ging verder en ik pakte ook de 4e set.Robert begon wat ongemakkelijk te slaan en maakte wat onnodige foutjes. De 5de set moest ook hier de uitkomst bieden en ik liep heel voorzichtig uit en trok uiteindelijk de set naar mij toe. De dubbel was voor Corrie en mij we speelden niet het spel wat wij normaal spelen en hadden geen kans tegen Appie en Robert en verloren onze dubbel met 1-3. Daarna ging het snel het waren wel allemaal zeer spannende wedstrijden maar Siemon verloor in een 5 setter van Klaas. Frans verloor in een 5 setter van Appie en Corrie ook in een 5 setter van Robert. Siemon mocht nog een keer tegen Robert maar het zat Siemon niet mee en het ging gewoon niet helaas ook deze partij ging in 0-3 naar Anja. Frans mocht tegen Klaas en ik stond zeer goed te spelen deeerste 2 sets maar toen was het over ik kreeg geen bal meer op tafel en 2-3 was de eindstand. Corrie onze hoop in bange dagen mocht van de 2 een 3 proberen te maken maar ging tijdens de wedstrijd door haar enkel en gaf op in de 3e set. Al met al een zeer goede tafeltennisavond voor alle 3 maar geen winst helaas.

—┬á
Frans Amerongen