TTV Dokkum 1 wint eerste en belangrijke wedstrijd

Voor het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum wacht een lastig seizoen. Na twee jaar afwezigheid zijn ze weer doorgedrongen tot het hoogste niveau in de noordelijke regio, de 1e Noordelijke Divisie. De eerste tegenstander die wachtte was Ready 1 uit Leeuwarden, een team die stabiel is in deze klasse. Voor Dokkum taak om punten te sprokkelen.

Voor Dokkum speelden Klaas de Jong, Erwin Wijnsma en Andre Folmer. Ready speelde met Klaas Parlevliet, Harry van der Berg en Frans van der Berg, de laatste is weer terug na afwezigheid van zeven jaar.

Ready begon goed en kwam op een 2-0 voorsprong door overwinningen van Frans en Harry van der Berg op Klaas de Jong en Erwin Wijnsma. Beide mannen van Dokkum speelden niet helemaal lekker, er had meer ingezeten maar helaas moesten ze de overwinning aan de tegenstander laten.

De nieuwe aanwinst van Dokkum, Andre Folmer, speelde sterk vanaf het begin en liet Klaas Parlevliet geen kans, 2-1.

De dubbelpartij werd gespeeld door Frans en Harry van de berg voor Ready tegen Klaas de Jong en Andre Folmer. Na een zeer spannende wedstrijd trokken Frans en Harry aan het langste eind, 3-1.

Na de dubbel gooide Dokkum de turbo erop en won vijf partijen op rij wat een 6-3 voorsprong betekende. Andre Folmer wist zijn twee partijen te winnen en werd daarmee de grootte man met drie winstpartijen. Klaas de Jong wist ook zijn twee laatste partijen te winnen en speelde daarbij erg sterk. Erwin Wijnsma won ook zijn partij en mocht de laatste partij nog spelen tegen Frans van der Berg, Wijnsma speelde niet zijn eigen spelletje en helaas verloor hij deze partij dan ook maar de winst kon Dokkum niet meer ontgaan. De einduitslag is 6-4 voor Dokkum, een heel goed begin van de competitie

 

Klaas de Jong