Gelijk spel Dokkum-4

De Najaarscompetitie is weer van start gegaan en ons doel is handhaven in de 3e klasse. De eerste wedstrijd was gisteravond tegen een degradant Buitenpost. Jelmer, Shakeeb (Sikke) en Chris waren onze tegenstanders. Wij Siemon, Simon en Frans waren de mensen die het voor Dokkum moesten doen. Siemon begon tegen Jelmer. Jelmer had een ontzettend irritant spelletje waar totaal geen snelheid in zat en Siemon had daar duidelijk moeite mee. De tweede was Simon tegen Chris, Simon deed wat hij kon maar het mocht niet baten en ook deze partij ging verloren. Frans kon in de 3e partij tegen “Sikke” het tij niet keren en voor de dubbel stonden wij met  3-0 achter. Siemon en Simon gingen op voor de dubbel en dit was op alle fronten een spannende partij en aan het einde van de wedstrijd stonden wij eindelijk op papier. Siemon en Simon sloten de dubbel winnend af. Daarna was Siemon aan de beurt tegen Chris en Simon stond achter maar kwam geweldig terug. Door veel schuiven waarmee hij zijn tegenstander alle initiatief ontnam en door aan te vallen daar waar kon werd het 2e punt behaald door Siemon. Frans mocht aantreden tegen Jelmer Er ging aan Frans zijn kant veel dingen mis en zoals Andre langs de kant riep in zie een Frans spelen als op donderdag. Weer een verlies partij het was nu 4-2. Simon mocht tegen Shakeeb en Simon stond goed te ballen en kreeg vat op het spel van Shakeeb en het 3e punt van Dokkum was een feit. Moet verteld worden dat er een time-out wel de doorslag gaf. Toen was Frans aan de beurt tegen Chris de 1e set speelde ik het spel wat Chris graag wilde spelen en die set verloor ik. Siemon riep wat ik moest doen om te winnen en dat werd zo uitgevoerd. Een winst partij zetten het 4e punt op het scorebord. Siemon mocht in de volgende partij tegen Shakeeb en Siemon had totaal geen moeite met het spel van Shakeeb en trok snel de wedstrijd naar hem toe. Wij stonden voor het eerst in de partij voor. De laatste partij moest Simon tegen Jelmer en natuurlijk hoopten wij dat Simon zou winnen. Simon heeft alles uit de kast gehaald maar het mocht niet baten en ging ten onder. Einduitslag 5-5.


Frans Amerongen