Erwin Wijnsma wint in Dedemsvaart

Zaterdag 31 augustus werd in Dedemsvaart het Open Avereest Kampioenschap gehouden. Tafeltennisvereniging Dokkum was vertegenwoordigd met twee spelers, Erwin Wijnsma en Klaas de Jong. Wijnsma wist 1e te worden in de poule en ging door in de finaleronde. De Jong werd 3e en miste daardoor net de hoofdronde.

In de hoofdronde kwam Wijnsma opnieuw in een poule en speelde daar tegen drie tegenstanders. Één van de die tegenstanders was een oude bekende, Arnoud Hoffman van Delta Impuls uit Heerenveen. Ook in de winnaarspoule gingen er 2 spelers van de 4 door. Door een slippertje in deze ronde wist Erwin toch knap 2e te worden. In de kwart finale trof Wijnsma Heleen Mulderij van Reflex’65. Wijnsma trof Mulderij eenmaal eerder en heeft daar geen goede herinneringen aan. Maar deze keer deed Wijnsma wat van hem verwacht werd en versloeg Mulderij met 3-0. In de halve finale leek de doek te vallen tegen Kevin Baron van Appelscha met 2-2 op het scorebord en 10-9 achter te staan wist Erwin toch nog deze partij binnen te slepen, de finale was verrassend bereikt. In de finale speelde WIjnsma tegen Ivan Hollander van Kampenion, een sterke speler die goed speelt tegen noppen. Toch wist Hollander geen vuist te maken tegen de heel sterk spelende Wijnsma en na vier sets stond er een 3-1 overwinning voor WIjnsma op het scorebord en mocht zich daarmee uitroepen tot kampioen van de Open Avereest Kampioenschap. Zodoende mocht Erwin Wijnsma de wisselbeker van Avereest mee naar huis te nemen.

De Jong was veroordeelt tot de verliezersronde, alle nummers 3 tot 6 uit de eerste poule kwamen hierin. Allereerst trof de Jong een dames poule, samen met drie dames mocht hij uitvechten wie er door ging naar de kwart finale. De Jong maakte geen fout en wist 1e te worden en door te gaan. In de kwartfinale trof hij Rutger Hesselink. Beiden maakten veel fouten maar na 5 spannende sets trok de Jong aan het langste eind. Ook de Jong trof een oude bekende, in de halve finale kwam hij Melvin van Kralingen tegen. De beide heren hebben al vaak tegen elkaar gespeeld en altijd is het weer spannend. Dit keer liet de Jong er geen gras over groeien en speelde direct en agressief. Deze tactiek werkte en drukte van Kralingen achteruit. Ook verdedigend ging het goed en daarbij kwam nog dat van Kralingen aanvallend veel fouten maakte. De wedstrijd ging met 3-0 naar de Jong die daarmee een finaleplaats afdwong. Hier trof hij Ralf Tripp. Ook iemand van Kampenion. Zou Kampenion deze finale wel kunnen winnen? De wedstrijd werd gespeeld over alle 5 sets omdat de 1e en 3e naar Tripp gingen en de 2e en 4e naar de Jong. De 5e set was erg spannend en beide spelers gaven weinig toe maar na een goeie versnelling wist de Jong een paar puntjes voor te komen en deze voorsprong gaf hij niet weer uit handen en wist te partij te winnen. Dus ook deze prijs ging mee naar Dokkum.

Beide heren, Wijnsma en de Jong, laten hierdoor zien dat ze klaar zijn voor de competitie die 14 september weer van start gaat.

 

Klaas de Jong