Dokkum 3 verliest nipt van nummer twee Griffioen 1 uit Wolvega

Dokkum 3 trad in haar derde wedstrijd aan in de formatie met voorzitter Dirk Nicolai, Martijn Kooistra en invaller Frans Amerongen. Dokkum 3 heeft dit seizoen te maken met het feit dat men niet altijd kan spelen met het eigen team maar gebruik moet maken van invallers. Dirk mocht beginnen tegen Griffioens “sterkste” speler Marc Schwering die nog geen wedstrijd had verloren dit seizoen in de voorgaande twee wedstrijden. Marc bleek in deze wedstrijd dan ook een maatje te groot voor Dirk want hij verloor in drie sets (5-11, 7-11 en 6-11). Martijn mocht vervolgens spelen tegen Joost de Kleijn.Het werd een 3 sets overwinning voor Martijn met wat moeite in derde set nog wel maar deze werd toch nog gewonnen (11-8, 11-7 en 14-12). Frans speelde vervolgens tegen Mient Bouius en speelde zeer verdienstelijk en wist zelfs de eerste set te winnen (11-6) en stond lange tijd ook voor in de tweede set maar verloor deze uiteindelijk nipt (9-11). De derde set werd gemakkelijk door Mient gewonnen (5-11) maar in de vierde set kwam Frans weer heel dicht bij maar op matchpoint moest hij toch zijn meerdere erkennen in Mient (9-11) De dubbel van Dirk en Martijn tegen Marc en Mient was drie sets spannend (9-11, 9-11, 11-9) maar in de vierde set was het verzet van de Dokkumers gebroken (4-11) en ging de winst naar de Griffioeners. Vervolgens de kraker tussen de nog ongeslagen spelers dit seizoen. Martijn van Dokkum tegen Marc van Griffioen beiden goed voor 7 winst partijen op een rij wie zou dit winnen. Martijn begon zeer sterk en was Marc telkens een stap voor in het maken van de belangrijke punten en wist zodoende de eerste twee sets te winnen met (11-8 en 11-9). Martijn begon ook de derde set weer sterk en stond halverwege met (5-3) voor maar vervolgens begon Marc toch beter te spelen en wist de derde set toch te winnen met (8-11). De vierde set bracht de beslissing in het voordeel van Martijn hij liet er geen gras meer over groeien en wist voor het eerst van Marc te winnen met (11-7). Dirk speelde daarna tegen Mient en moest zich echt in de wedstrijd knokken na de eerste twee sets verloren te hebben (6-11 en 6-11) kwam Dirk op gang en wist het Mient steeds moeilijker te maken de derde set werd dan ook in winst omgezet (11-9). De vierde set ging gelijk op maar op het einde wist Mient toch nipt te winnen deze keer met (9-11). Frans tegen Joost waarin Frans opnieuw zeer verdienstelijk speelde tegen spelers in een hogere klasse. Frans verloor dan wel de eerste set (6-11, in de tweede set had Frans zeker kansen om de wedstrijd te keren maar dit lukte net niet hij verloor met (11-13) en daarna was het verzet van Frans gebroken en ging de derde set (7-11) en de winst naar Joost. Martijn en Mient speelden de enige vijfsetter deze avond. De eerste set ging naar Mient (9-11). Martijn wist de tweede en derde set te winnen (11-6 en 11-8), in de vierde set kreeg Martijn twee matchpoints maar verspeelde deze waarna Mient de set toch won met (10-12). De vijfde set werd vervolgens toch gemakkelijk gewonnen door Martijn (11-4) en behield hierdoor zijn ongeslagen status dit seizoen. Frans speelde daarna tegen Marc en kwam deze keer echt te kort om het Marc moeilijk te maken hij verloor dan ook in drie sets met (2-11, 6-11 en 4-11). Dirk speelde de laatste wedstrijd van de avond tegen Joost en wist deze in een klinkende overwinning op te buigen, Dirk zijn eerste overwinning dit seizoen met de setstanden (11-5, 12-10 en 11-8)!!! Uitslag 4-6 voor Griffioen waardoor zij tweede blijven staan en Dokkum nu op de vijfde plaats staat met koploper Ready 3 in het verschiet komende week en de week erna tegen nummer laatst DOV 1 beide uit Leeuwarden.

Stand na drie wedstrijden:

Ready 3….……3 – 25
Griffioen 1……3 – 17
Drachten 2……3 – 15
FTTC 3……….3 – 13
Dokkum 3…….3 – 13
DOV 1…………3 – 7

 

Martijn Kooistra