TTV Dokkum 1 tweede keer op rij kampioen

Vrijdagavond is het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum voor de tweede keer op rij kampioen geworden. Vorig seizoen werden ze eerste in de 1e klasse Friesland en dit seizoen zijn ze de beste in de 2e Noordelijke Divisie. Dit levert hun een plekje op in de promotiewedstrijd tegen FTTC 2, die kampioen is geworden in de andere poule. Klaas de Jong, Erwin Wijnsma en Jan Sander Woudwijk moesten 7 punten halen en dan waren ze zeker van het kampioenschap, anders was de wedstrijd van vandaag, Assen tegen Ready, beslissend. Gelukkig voor de heren zijn ze thuis voor eigen publiek kampioen geworden. ODI 1 werd met 8-2 verslagen wat betekende dat de champagnefles opengetrokken kon worden.

Dokkum begon erg sterk, Klaas de Jong won van Anko Baarda wat meteen al een goede sfeer opleverde omdat dit wel eens een heel belangrijk puntje kon zijn. Erwin Wijnsma won met goed spel van Richard Klein en Jan Sander Woudwijk won op één setje na met sterk spel van Jan Ale Maat. De dubbel ging helaas verloren, er had meer ingezeten voor de Jong en WOudwijk maar het dubbel Baarda en Klein was nipt te sterkt.

Na de dubbel speelde Wijnsma tegen Baarda, de wedstrijd tussen beide heren is altijd spannend en eindigt meestal in 5 sets. Zo ook deze keer, met erg spannende setstanden wist Baarda net aan het langste eind te trekken. De Jong speelde niet erg goed tegen Maat, die op zijn beurt wel lekker stond te slaan, maar de Jong pakte de partij toch nog, al had het wel heel anders kunnen gaan. Woudwijk liet niet veel heel van Klein en wist in 3 sets, met erg sterk spel te winnen.

Wijnsma moest even wakker geschud worden tegen Maat en na 2-0 achter te hebben gestaan wist WIjnsma de partij binnen te halen. Woudwijk speelde het kampioenspunt en liet zien koel te zijn op deze momenten en versloeg Baarda door wederom erg goed te spelen. De Jong speelde de laatste partij van de avond tegen Klein en had ook een dipje maar herstelde net op tijd en wist het 8e punt binnen te halen.

Volgende week is er nog de laatste thuiswedstrijd voor Dokkum en daarna, 18 mei, de belangrijke beslissingswedstrijd tegen FTTC. Locatie is nog onbekend, die volgt nog.

 

Klaas de Jong