Dokkum-4 KAMPIOEN!!!!

 

De wedstrijd was tegen Ready en het was een zeer moeizame overwinning. Corrie, Simon en Frans gingen in de sterkste opstelling van start om hopelijk een kampioenschap veilig te stellen. De eerste wedstrijd mocht Simon uitvechten de tweede mocht Corrie doen en de derde mocht Frans strijden en na deze wedstrijden stonden wij met 3-0 achter! Poeh dit zou een moeilijk avondje worden Tabe zou zeggen het Frans syndroom kortom zenuwachtig. De dubbel ging tussen Frans en Corrie en Bert en Wim met de schrik nog in de benen gingen ten strijde. De 1e set was moeizaam maar 10-12 is winst de 2e set liep een stuk beter en uitslag 6-11. Toen onze 3e set die liep van geen kant en Bert sloeg alles raak vanuit elke hoek, prachtig gedaan Bert, dus op nar de 4e set dit was tevens de spannendste set met een monsterscore. Ook deze set sloeg Bert er alles op en hadden wij vaak het nakijken maar wij trokken aan het langste eind 13-15. Eindelijk wij stonden op het scorebord. Toen begon de trein van Dokkum weer te lopen dachten wij en was het de beurt aan Simon tegen Wim. Maar ook Simon was niet in staat om zijn partij te winnen en verloor in 3 sets van Wim 11-9, 11-5 en 12-10. Frans mocht tegen Bert kleine vermelding ik had nog nooit gewonnen van Bert dus werd een zware kluif. De 1e set won ik verrassend met 8-11 en van de kant hoorde ik dat ik goed speelde en dat gaf mij moed. De 2e set had ik dezelfde stand en toen begon ik toch wel mijn syndroom terug te krijgen en na een voorzichtige 3e set had ik met 10-12 van Bert gewonnen. Volgende was Bianca tegen Corrie de eerste 2 sets zag je Corrie nog zoeken naar vorm en deze sets won ze met 9-11 en 10-12 maar de 3e set was gewoon weg geweldig en de stand zegt genoeg 2-11. Wim mocht dit keer tegen Frans en ook dit had ik nog nooit gewonnen maar het moest om kampioen te worden. De eerste 2 sets won ik met 9-11. De 3e set is altijd minder dus ook dit keer kreeg ik die om de oren met 11-6 maar ik zette dit recht in de 4e set deze won ik overtuigend met 5-11. Voor de oplettende lezers nog 2 punten en het kampioenschap was een feit. Simon mocht dit keer tegen Bianca en aan de kant hoopten wij vurig dat Simon zijn vorm weer terug vond en de 1e set was zeeeeer hoopgevend. Hij won namelijk de set met 1-11. De 2e set won hij ook 5-11 dus wij zaten helemaal gelukkig aan de kant maar de 3e set ging helaas niet zo goed en deze verloor hij met 11-5. Dus de 4e set dit ging qua punten wat op en neer maar Simon hield stand en won met 9-11. De hekken sluiter Corrie mocht tegen Bert de zaak beslissen De eerste 2 sets gingen van een leien dakje voor Corrie. De mede teamgenoten van Bert vroegen zelfs tijdens de wedstrijd hoeveel Corrie betaald had want zijn spel was niet Bert waardig l(ik citeer). Setstanden 1-11 en 4-11. De 3e set werd de tegenstand voor Corrie sterker en vaak was pech voor Corrie en beter spel van Bert verloor Corrie de 3e set met 13-11 dus ook hier op naar de 4e set. Enige tip van de kant ga lekker spelen! Corrie ging aan de slag en begon goed aan de set en pakte puntje voor puntje tot dat de teller bleef staan bij 8-11. De 6 punten die wij nog nodig hadden waren bereikt en wij zijn KAMPIOEN van de 4e klasse.

 

Frans Amerongen