Dokkum 1 wint van concurrent

Op zaterdag 23 maart stond de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie op het programma voor Dokkum 1. Het eerste team speelde uit tegen Ready 2 uit Leeuwarden.

Dokkum begon zeer sterk en kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Klaas de Jong wist voor de tweede keer te winnen van Lieuwe de Wal, Jan Sander Woudwijk won van Bas van den Berg, Erwin Wijnsma won van Richard Dijkhoff en de Jong won samen met Woudwijk de dubbelpartij.

Dokkum ging door en het werd duidelijk dat er maar één ding was wat telde en dat was winst. De eerste wedstrijd was geëindigd in 5-5, zonder dat Wijnsma meespeelde, maar dat zat er deze keer niet in voor Ready. Na de dubbel ging de Jong door en pakte de partij tegen v/d Berg, 0-5. De Wal had niet veel in te brengen tegen Wijnsma en ging eveneens ten onder, 0-6. Woudwijk speelde een goede partij tegen Dijkhoff maar deze laatste wist net het eerste punt voor Ready te pakken, 1-6.

Dokkum wou nog steeds meer en Wijnsma liet geen spaan heel van v/d Berg waardoor Dokkum in een steeds betere positie kwam, 1-7. De Jong speelde goed tegen Dijkhoff en liet hem ook geen kans, 1-8. Woudwijk speelde zijn tweede vijfsetter van de avond tegen de Wal en de laatste had net iets meer geluk en ging er met de winst vandoor, 2-8. Met een eindstand van 8-2 in het voordeel deed Dokkum heel erg goede zaken. Ready komt hiermee op 9 punten achter en met nog 4 wedstrijden te spelen wordt het moeilijk dit in te halen.

Volgende week gaat Dokkum op bezoek bij Assen 3, de andere concurrent. Mocht Dokkum hier een mooi resultaat neerzetten is er een grote kans dat Dokkum 1 voor de 2e keer op rij kampioen wordt.

 

Klaas de Jong