Dokkum 1 wint met monsterscore

 

Vrijdagavond speelde TTV Dokkum 1 tegen GTTC uit Groningen. De vorige keer won Dokkum met 6-4 en de uitgangspositie was dan ook winst. Vol vertrouwen begonnen Klaas de Jong, Erwin Wijnsma en Jan Sander Woudwijk aan de wedstrijden dat was goed te zien. Klaas de Jong liet geen spaan heel van Tsjaard de Vries, Jan Sander Woudwijk speelde een spannende partij tegen Karin van der Vegt maar wist ook aan het langste eind te trekken en Erwin Wijnsma ontdeed zich met goed spel van Daan Vermeer, 0-3. De dubbel werd gespeeld door Wijnsma en Woudwijk, die nog nooit eerder hadden gedubbeld, en na een spannende pot wisten ze het vierde punt voor Dokkum aan te tekenen, 0-4. Na de dubbel ging het heel snel, de Jong speelde goed tegen v/d Vegt, 0-5. De Vries had niet veel in te brengen tegen Wijnsma en Woudwijk sloeg Vermeer naar huis, 0-7. In de laatste ronde van de avond wisten WIjnsma en v/d Vegt er nog een heel spannende wedstrijd van te maken maar Wijnsma wist op het laatst de wedstrijd te winnen, 0-8. De Jong mocht nog aantreden tegen Vermeer en naast één zwak setje van de Jong zat er voor Vermeer niet meer in wat 9-0 betekende. Voor Dokkum was de avond al geslaagd want nog nooit was 9 punten gehaald in één wedstrijd en Woudwijk kon het nog mooier maken in zijn laatste partij tegen Tsjaard. Woudwijk was wel steeds de bovenliggende partij maar dat was soms niet te zien, wel wist Woudwijk redelijk makkelijk nog te winnnen en voor het eerst in de competitie stond er een 10-0 score op het bord.

Als Dokkum volgende week tegen ODI 1 zeven punten weet te halen zijn ze officieel kampioen.

 

Klaas de Jong