Weer winst voor Dokkum 4

Zo ook vrijdag tegen ANJA. Sjoerd, Klaas en Jelmer waren onze tegenstanders. De opstelling was iets aangepast want de dubbel werd veranderd. Simon begon toen Corrie en als laatste Frans. Simon mocht als eerste tegen Klaas op papier mocht Simon dit niet verliezen. Simon stelde na een zeer goed geconcentreerde partij de 1-0 veilig. Met de setstanden van 11-7, 11-3 en 11-6. Als 2e mocht Corrie tegen Sjoerd de 1e set was niet echt een goede van Corrie en die verloor zij met 6-11 maar zij staat op 100% en moest dit eigenlijk wel vasthouden. Aanmoedigen hielp en de 2e set won Corrie dan ook met 11-4. Het verzet van Sjoerd was gebroken en met 11-4 en 11-7 won Corrie haar partij. Frans aan de beurt het liep niet en Jelmer bracht zoals gewoonlijk gewoon terug niet meer niet minder. Het werd net als de vorige keer een 5 setter die uiteindelijk in de laatste set in het voordeel van mij uitviel. De dubbel normaal met Corrie maar als experiment met Simon. Het was een zware dubbel die van onze kant niet liep. Met de setstanden 7-11, 11-7, 7-11 en 11-7 werd het een 5e set. De 5e set bracht niet wat wij ervan gehoopt hadden en verloren de set met 7-11. Corrie ging verder tegen Klaas en Corrie had niet veel moeite met Klaas en met 11-5, 11-7 en 11-3 was het snel gebeurd. Simon tegen Jelmer dit was een verassende uitslag Simon verloor de 1e set met 9-11 en heel hard werken in de 2e set leverde winst op voor Simon. Maar met 10-12 en 11-13 verloor Simon deze zeer spannende wedstrijd. Frans mocht tegen Sjoerd dit ging ook zeer moeizaam in de 1e set en verloor deze dan ook met 6-11. Je wil niet weten wie ik allemaal wat verwenst heb en mij even afgezonderd in de kantine. Ik keerde als een andere ik terug en Sjoerd had niets meer te vertellen in de volgende 3 sets. Sjoerd maakte respectievelijk 4, 2 en 5 punten. Daarna mocht Corrie nog tegen Jelmer en Jelmer vocht als een leeuw maar dit mocht niet baten.
Van de kant heeft Dokkum zelfs Jelmer aangemoedigd maar 3 x 11-7 betekende winst voor Corrie. Ik moest mijn laatste wedstrijd tegen Klaas met nog de adrenaline van de eerdere wedstrijd in mijn lijf en overrompelde Klaas met 11-7, 11-4 en 11-5. De laatste wedstrijd was voor Simon en Sjoerd de 1e set was voor Simon met 13-11. De 2e set was voor Sjoerd met 8-11 en de 3e set was zeer sterk van Sjoerd 2-11. Daarna kwam Simon weer terug in de 4e set met 12-10. De 5e set moest uitkomst brengen. Het ging zoals normaal gelijk op tot 9-9 en Simon maakte toen gelukkig de 2 oh zo nodige punten. Winst voor Simon. 
We staan op kop met 8 punten los van ODI en donderdag a.s.komt ODI op bezoek en als we die winnen komt het kampioenschap wel erg dichtbij :-).

Frans Amerongen