Weer winst voor Dokkum-4

Samen 223%

ODI-3 was afgereisd vanaf Oudega naar Dokkum en ze hadden hun team versterkt met Richard. Na het inspelen begon zoals altijd onze rots in de branding Corrie. Klaas was gebrand om tegen Corrie te spelen. Het werd een zenuwslopende partij want na 9-11, 11-7, 11-13, 15-13 werd er een 5e set gespeeld. De eerste van Corrie. Corrie werd wel sterker maar het lukte niet zij ging onderuit tegen Klaas met 7-11 helaas geen 100% meer. Daarna mocht Simon zijn kunnen laten zien tegen Douwe. Simon had een vliegende start en speelde perfect om Douwe het bos in sturen en dat gebeurde. Er was niets spannends aan de wedstrijd met uitzondering van de laatste set deze won Simon met 13-11. De 1ste en 2de set waren 11-9 en 11-8. Toen was Frans aan de beurten ik mocht tegen Richard en ik had daar nog niet zo vaak van gewonnen. Ook dit keer kwam ik met 2-0 in sets achter het was echt vreselijk koud in de zaal brrr.De 3e set begon in ik werd warm. Ik won dan ook de 3e set met 11-5 de 4de met 11-8 en toen op naar de 5de set. Richard kwam hier niet meer aan te pas en verloor kansloos met 11-3. De dubbel Corrie en Frans mochten het opnemen tegen Klaas en Douwe. Deze hebben eigenlijk geen moment de kans gehad dat ze konden winnen zelfs geen set. Met 11-5, 11-4 en 11-9 waren wij echt te sterk. Simon mocht aanleggen om 4-1 op het scorebord te zetten. Echter het liep even wat anders na de 1ste set met 11-8 te hebben gewonnen kreeg Klaas de geest en daar heeft Simon de rest van de wedstrijd last van gehad. De 2e en 3e set verloor Simon met 7-11 en 5-11 dus een 4e set werd afgedwongen. De enige tips die Simon nog kreeg van de kant was “ga lekker spelen”. Dat heeft hij gedaan hij heeft zelfs geprobeerd om alle nummers van het telbord te gebruiken maar toen ze bijna allemaal op waren stond er een stand 14-16. Dit was helaas niet genoeg. Corrie mocht weer en was weer helemaal opgeladen na de 1e wedstrijd. Ze mocht tegen Richard en de 1e set zette eigenlijk de toon 11-1. De 2e set veranderde Richard de tactiek enigszins maar hielp niet werd 11-9. Dan komt de 3e set en die is altijd moeilijk en ook dit keer weer. Corrie nam een aantal beslissingen die niet in haat voordeel vielen helaas! Dus moest de 4e set uitkomst brengen. Corrie wilde niet verliezen en ging mede door coaching van de bank ijzer sterk van start. Ze maakte gehakt van haar tegenstander en won met 11-4. Frans mocht tegen Douwe en de vorige keer ging dat niet echt goed. De 1e set verloor ik met 8-11, de 2e won ik met 11-8 en de 3e won ik met 11-8 en de 4e verloor ik met 8-11. Ik kreeg de service en de slagen van Douwe redelijk onder controle en dat betaalde zich uit in de 5e set 11-9 winst. Simon tegen Richard was de volgende wedstrijd en dit werd weer een 5 setter. Na de setstanden 6-11, 11-4, 11-9 en 9-11 was het 2-2 was het tijd voor een 5e set en Simon stond best goed te spelen maar had in de vorige sets niet altijd het geluk aan zijn zijde. Zo ook in de 5e set hij hield lang vol maar dit mocht helaas aan het einde van de set niet baten. Richard liep na de 7 uit en won met 7-11. De volgende partij was Frans tegen Klaas en na de partij tegen Corrie vreesde ik met grote vrezen. Tot mijn stomme verbazing was de 1e set voor mij met 11-4. Misschien wat overmoedig in de 2e set en dat meteen verlies boeken en wel met 7-11. Speciale vermelding is hier wel op zijn plaats Erwin Wijnsma heeft wat tips gegeven omtrent waar en hoe te spelen en daar werd mijn spel niet moeilijker van. Erwin bedankt!! De 3e en 4e set vielen in mijn voordeel uit en won mijn 3e single partij deze avond. Setstanden 11-8 en 11-9. De laatste wedstrijd was voor Corrie en die mocht  het opnemen tegen Douwe. De eerste 2 set had Corrie geen kind aan Douwe met 11-6 en 11-5 werd hij naar huis gestuurd. De 3e set was een probleem bij Corrie en dat uitte zich in de stand van 9-11 maar zij trok alles recht in de 4e set deze won Corrie met 11-7.
Ons team staat nu 12 punten los van de nummer 2 ODI-3.
— 
Frans Amerongen