TTV Dokkum 1 wint ook van ODI 1

Vrijdagavond werd er door TTV Dokkum in een spannende wedstrijd gewonnen van ODI uit en in Oudega. Dokkum met de standaardopstelling (Klaas de Jong, Erwin WIjnsma en Jan Sander Woudwijk) speelden tegen Anko Baarda, Jan Ale Maat en Patrick van Dijk.
ODI begon sterk aan de wedstrijd, Baarda nam het op tegen de Jong, die uit was op revanche na de Friese Kampioenschappen. De partij was zeer spannend waar in beide spelers goed speelden en de Jong leek te gaan winnen maar Baarda speelde een goede laatste set wist het punt te winnen, 1-0. Woudwijk had weinig moeite met Maat en wist met 3-0 te winnen, 1-1. Van Dijk nam het op tegen Wijnsma en na een spannende vijfsetter wist van Dijk te winnen, 2-1. De dubbel, gespeeld door Baarda en van Dijk tegen de Jong en Woudwijk, werd prooi voor Dokkum die daardoor de stand weer gelijk trokken, 2-2. Na de dubbel pakte de Jong de voorsprong voor Dokkum door Maat te verslaan, verloor Wijnsma nipt van Baarda en wist Woudwijk te winnen van van Dijk wat een 4-3 voorsprong voor Dokkum betekende. Maat had geen kans tegen Wijnsma waardoor Dokkum niet meer kon verliezen, 3-5. De Jong speelde een hele spannende partij en na drie matchpoints weg te hebben gewerkt in de vijfde set wist de jong deze set en partij te winnen, 3-6. Woudwijk speelde de laatste partij van de avond tegen Baarda en na een mooie wedstrijd wist Baarda aan het langste eind te trekken, 4-6. Wederom winst voor Dokkum die daardoor een goede reeks voortzetten en misschien dit weekend wel alleen aan kop komen te staan.
Volgende week is voor Dokkum de lastige uitwedstrijd tegen concurrent Ready uit Leeuwarden.

Klaas de Jong