Dokkum 4 tegen Ready 5: 7-3

Op papier was het een zware wedstrijd Corrie, Simon en Frans mochten het opnemen tegen Bert, Tjerk en Wim. Corrie begon Tjerk en begon voortvarend de 2e set verloor Corrie maar zette dat in de 3 en 4e set snel recht. Daarna was Simon aan de beurt en mocht tegen Bert. Dit ging niet helemaal zoals Simon dit verwachtte en Simon ging dan ook hoe hard hij ook vocht de boot in met 3-0 helaas. Frans tegen Wim in de wedstrijd. Ook ik was niet vast genoeg in mijn single en won net niet helaas 1-3. Corrie en ik mochten het daarna de dubbel rechttrekken. De dubbel ging weer geweldig en met 3-0 rolden we Wim en Tjerk op. Na de dubbel mocht Simon weer en dit keer tegen Tjerk. Het was 3-0 voor Simon maar de set standen 11-4, 12-10 en 12-10 verraadde hoe spannend het was. Daarna Corrie tegen Wim. Corrie had 4 sets nodig om Wim van zich af te schudden. Zo blijft zij dus nog steeds op de 100% staan. Toen was ik weer aan de beurt tegen Bert. De 1e set ging redelijk goed maar verloor met 12-14. De 2e set ging beter en won deze met 11-9. Daarna had ik wat pech en won beide sets net niet 9-11 en 10-12. Simon tegen Wim was de volgende wedstrijd. Simon had het zwaar maar mede door de choaching van de kant werd het een spannende 5e set. Deze viel in het voordeel uit van Simon met 11-6. Frans tegen Tjerk was de volgende wedstrijd. Frans begon en won de 1e set met 11-5. De volgende 2 sets won hij ook met de setstanden 11-8 en 11-9. Corrie moest de laatste winnen om 100% te houden. Bert was de tegenstander en Corrie had eigenlijk geen problemen en won de eerste 2 set met 11-7 en 11-9.

Frans Amerongen