Dokkum 4 tegen ODI 3

Vrijdag hadden we de tweede wereld reis deze competitie op naar Oudega. Douwe, Klaas en Melle waren onze tegenstanders. Wij hadden de opstelling even verandert dit hield in dat Simon als eerste begon. Hij mocht direct tegen Klaas de 1e set was eigenlijk de spannendste deze eindigde jammerlijk in 12-10 voor Klaas maar in de 2e set kwam Simon erg sterk terug. De 3e set liep het niet ondanks de tips van de kant en 11-2 was het resultaat. De vierde set hield Simon het niet bij en met 11-5 was het 1-0 voor de thuisclub. De 2e wedstrijd was voor Corrie. Corrie was vastberaden om ook vandaag op 100% te blijven. De zij mocht tegen Melle de eerste 2 sets waren voor Corrie en een 3-0 lag in het verschiet echter Corrie verloor met een beetje pech de 3e set. Zij begon de 4e set wel sterk en was veel te sterk voor Melle en de stand was 6-11. Toen was het mijn beurt en mocht tegen Douwe. Douwe is een echte blokker niet mijn spel en retourneerde dan ook keihard mijn spinballen. Ik verloor de wedstrijd dan ook met 3-1. Door met de dubbel Corrie en ik tegen Klaas en Douwe. Dit ging geweldig en we hebben qua dubbel zeker een visitekaartje afgegeven. We hebben zeer goed staan spelen en de setstanden waren 9-11, 7-11 en 9-11. Volgende wedstrijd Melle tegen Simon Melle had het zelfde spel als Simon dus het werd een open wedstrijd met kansen voor allebei de eerste 2 sets bewezen dat 9-11 en 11-9. Daarna legde Simon het spel op bij Melle en de 3e en de 4e set gingen vrij makkelijk naar Simon toe met 4-11 en 7-11. Toen mocht ik weer aan de bak tegen Klaas en het zijn altijs 5 setters tegen Klaas zo ook nu. Niemand had dit verwacht want ik stond achter met 2-0 en 5-1 in de 3e set toen het tij keerde. 3e set 9-11 voor mij ik kreeg vat op de service van Klaas. De vierde set kwam ik lekker in mijn spel en won met 8-11 dus een 5e set. Ik had Klaas zijn spel ontregeld en liep uit en won met 6-11. Douwe tegen Corrie was de volgende wedstrijd dit was echt een mooie wedstrijd. De ene blokker tegen de andere de ene slag nog mooier dan de ander heerlijk om te zien. Uiteindelijk trok Corrie gelukkig aan het langste eind en won ze van Douwe met 2-11, 6-11. De 3e set gaf net als tegen Melle even een probleem 11-8 maar Corrie kwam erg sterk terug in de 4e set met 5-11. Melle mocht tegen mij en de 1e set was het 8-11. Er was dus een mogelijkheid voor mij om er 2 te winnen. De 2e set ging het spinnen goed en het werd 6-1 toen de 3e set was ik minder tevreden mee gaf Melle de kans om aan te vallen en dat deed hij dan ook. De aanmoedigingen van de kant hielpen gelukkig en ik kwam terug naar 10-10 en fouten over en weer leidde tot 12-14. Simon tegen Douwe leverde zeker een spannende wedstrijd op beide globaal het zelfde spel maar Simon had net even het beter spel. De 1e set won hij dan ook met 8-11. Weinig tot geen tips meegegeven want Simon was er van overtuigd dat hij zou winnen. De 2e set kwam Douwe sterk terug maar kon de set net niet naar zich toe trekken 10-12. De 3e set had mijns inziens Douwe de hoop een beetje opgegeven en Simon won dan ook de set met 7-11. De winst was binnen maar 3-7 of 2-8 was nog de vraag Corrie moest het doen tegen Klaas. Je kon wel merken dat Corrie zenuwachtig was en niet wilde verliezen tegen een goed spelende Klaas. De 1e set verloor Corrie dan ook met 11-9. Corrie kwam in de 2e set erg goed terug met een fabelachtige blok waarvan Klaas nu nog van zijn stuk is. Zij won de 2e set met 8-11 en weer was de 3e set een probleem. Een erg goed spelende Klaas maakte het Corrie erg moeilijk maar het voordeel viel naar Dokkum 11-13. De 4e set gaf gelukkig de beslissing. Corrie won met 9-11 dus 2-8 winst en vanaf vandaag koploper in onze poule.

Frans Amerongen