Winst voor Dokkum 4, eindelijk

Vrijdag mochten we de eerste competitie wedstrijd openen tegen YOS. Henk, Johan en Ate waren onze tegenstanders. Formatie was als volgt; Corrie, Frans en Simon.
Corrie beet de spits af tegen Henk en het begon geweldig twee keer met de ogen knipperen en het was 11- en 11-9. Henk kwam daarna op stoom en sloeg terug met 13-11 en 13-11. Dus meteen een 5 setter en gelukkig viel de set met 11-8 in ons voordeel. Toen mocht Frans aan de bak tegen Johan maar ook dit keer moest ik alle zeilen bij zetten om bij te blijven. De eerste set 7-11 en de tweede 9-11 de derde had ik vat op het spel 11-7 en de laatste set lukte het net niet en verloor met 10-12. Daarna was Simon gearriveerd en mocht aantreden tegen Ate. Simon speelde goed en alles lukte en met 11-7, 11-7 en 11-9 was het winst voor Simon.
Daarna de dubbel Corrie en Frans mochten aan de bak en Johan en Henk is en blijft een lastig dubbel. Maar we speelde zeer solide 11-9, 11-13, 11-6 en 11-8 waren de standen. Daarna mocht Frans tegen Henk de eerste set werd gewonnen door Henk 7-11. De tweede set trok ik naar mij toe met 11-5 en op naar de derde set werd helaas 5-11. De vierde set trok ik weer ten strijde en wilde gewoon winnen en pakte de set met 11-2. Echter de vijfde set lukte niets meer en verloor dan ook met 7-11 helaas. Corrie was aan de beurt tegen Ate dit was een zeer snel potje tafeltennis met 11-1, 11-2 en 11-2 won Corrie haar partij.Toen kwam Simon weer ten tonele en mocht tegen Johan. De eerste set was zeer snel 11-4 dus kat in het bakkie dachten we. Maar Johan kwam sterk terug en won de 2e set met 5-11. Maar Simon herpakte zich en won de twee volgende sets met 12-10 en 11-8. Daarna mocht Frans Tegen Ate en dit ging snel met 11-5, 11-4 en 11,6 won hij de wedstrijd. Simon was weer aan de beurt en dit keer tegen Henk. Dit was duidelijk Simon zijn zwaarste wedstrijd de eerste set 11-1 wij dachten nog zo klaar! Maar de volgende set ging Simon de boot in en verloor met 8-11. De derde set was na een harde strijd weer in het voordeel van Dokkum 11-7. De vierde ging gelijk op maar wat pech met de service en net/rand ballen en ook de vierde set ging naar YOS met 10-12. De vijfde set was een echte thriller maar viel niet in Simon zijn voordeel uit helaas verloor hij met 9-11. De stand was 6-3 toen Corrie begon aan de laatste wedstrijd van de avond. De eerste set ging naar Johan met 7-11 en Frans vond dat Corrie tegen zichzelf stond te spelen. Nadat Frans haar wat in haar oor gefluisterd had ging Corrie terug naar de tafel om korte metten te maken met haar tegenstander. Ze sloot de sets af met 11-3, 11-6 en 11-4. Einduitslag 7-3 voor Dokkum 4.

Frans Amerongen