TTV Dokkum 1 wint sterk van koploper

Vrijdagavond stond er voor het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum een belangrijke wedstrijd op de planning, de thuiswedstrijd tegen Assen 3. Klaas de Jong, Erwin Wijnsma en Jan Sander Woudwijk namen het op tegen Remon Lindewiel, Cheyenne Yue en Kees van der Veen. Dokkum begon sterk en wist meteen de eerste 3 punten binnen te halen. De Jong speelde erg sterk tegen Lindewiel, die nog goed terugkwam, maar in de laatste game geen antwoord meer had op de snelle spinballen. Wijnsma nam het op tegen Yue en ook deze partij eindigde in 5 games, ook voor Dokkum. Wijnsma kwam 2-0 in games achter maar wist toen de hele partij om te draaien en de pot binnen te halen. Woudwijk had weinig moeite met van der Veen, 3-0 in sets en ook een 3-0 tussenstand in het voordeel van Dokkum.
Voor de dubbel had Assen een troef mee, Wessel Vlaar, die samen met Yue speelde tegen Klaas de Jong en Erwin Wijnsma. Helaas had troef niet de gewenste werking en de Jong en Wijnsma wisten met erg sterk spel de wedstrijd te winnen, 4-0. Ook na de dubbel ging Dokkum door, Wijnsma was helemaal los en liet Lindewiel kansloos waardoor Dokkum niet meer kon verliezen, 5-0. De Jong trad aan tegen van der Veen en ook deze partij vlogen de spinballen erop wat in ieder geval winst betekende voor Dokkum, 6-0. Woudwijk nam het op tegen Yue, een geweldige wedstrijd met alle facetten van het tafeltennis erin maar Yue tekende voor het eerste puntje voor Assen, 6-1.
Waar in de laatste twee wedstrijden de vorm bij Wijnsma nog niet helemaal goed zat was het deze avond totaal het tegenovergestelde, Wijnsma speelde zijn laatste partij tegen van der Veen en speelde als vanouds. Alles wat raak kon ging raak en won dik verdient, 7-1. Woudwijk speelde in een zeer spannende 5 setter tegen Lindewiel maar wist met goed spel het 8e punt binnen te slepen. De Jong speelde de laatste partij tegen Yue, helaas kreeg de Jong net iets te laat grip op de wedstrijd en verloor van Yue wat de eindstand op 8-2 bracht. Een belangrijke overwinning van Dokkum die hiermee hele goede zaken doet.

Klaas de Jong