TTV Dokkum 1 begint overtuigend

Voor de landelijke tafeltennisteams was de competitie al een week begonnen, maar voor de noordelijke- en regionale competitie begon het dit weekend weer.
Voor het eerste team van Dokkum begon het met de uitwedstrijd naar Siddeburen tegen Doto 1. Erwin Wijnsma, Jan Sander Woudwijk en Klaas de Jong gingen met veel vertrouwen de wedstrijd te gemoed. Voor de tegenstander speelden Henk Hommes, Martin Geertsema en Harry Walma. Dokkum begon heel sterk en wist direct 3-0 voor te komen. Wijnsma won met sterk spel van Geertsema, Walma had geen kans tegen de Jong en na een spannende wedstrijd tussen Hommes en Woudwijk maakte de laatst genoemde toch het laatste punt en maakte er 3-0 van.
De dubbel werd gespeeld door Hommes en Geertsema voor Doto en de Jong en Wijnsma voor Dokkum. De Jong en Wijnsma waren oppermachten en wisten de dubbel met 3-1 binnen te slepen. Na de dubbel speelde Walma tegen Wijnsma, beide spelers konden niet helemaal in hun spel komen en vooral Wijnsma had hier last van. Maar na een 2-0 achterstand in sets wist Wijnsma de wedstrijd om te draaien en het 5e punt aan te tekenen. Woudwijk wist de lijn na een spannende wedstrijd, helaas niet door te zetten en Geertsema tekende het 1e punt aan voor Doto, 1-5. Na deze partij speelde de Jong tegen Hommes. Hommes begon sterk en kwam op 1-0 voorsprong in sets, maar de Jong nam het initiatief weer in handen en sloeg in drie sterke sets Dokkum naar de winst, 1-6.
In de laatste 3 partijen ging Dokkum voor een grote overwinning en Doto wou graag het verlies beperken. Het waren drie mooie partijen waarin Hommes nog een punt voor Doto wist te pakken en Woudwijk en de Jong de laatste twee punten voor Dokkum binnen haalden, einduitslag 2-8 in het voordeel van Dokkum. Volgende week vrijdag neemt Dokkum het op tegen Ready uit Leeuwarden en hopen ze dit niveau door te zetten.

Klaas de Jong