Dokkum 4 wint weer

De wereldreis ging dit keer naar Wolvega bijna in Nederland :-). En we mochten tegen de mannen van Griffioen spelen Ton, Wim en Kosta. We zouden spelen in de normale wedstrijd formatie maar dat ging niet op dit keer Simon moest overwerken. Geeft niets flexibel als we zijn gooiden we de hele handel om.
Corrie begon de wedstrijd tegen Ton er is eigenlijk weinig te zeggen over deze wedstrijd Ton haalde respectievelijk 6, 2 en 2 punten. Toen was ik aan de beurt en mocht aantreden tegen Wim deze man had duidelijk niet mijn spelletje en blokte mij totaal van tafel shit! 11-8,11-7 en 11-7 de boot in. Toen zou Simon moeten maar die was er nog niet dus de dubbel. Frans en Corrie tegen Wim en Kosta. De eerste 2 sets moesten we wennen zeg maar en verloren met 11-9 en 11-5. Toen keken wij elkaar aan van nu moet het gebeuren. Simon kwam binnen of was het zijn aura??
in ieder geval vanaf dat moment ging het beter en beter de 3e set was voor ons met 11-7 en er knakte iets aan de andere kant van de tafel. De 4e en de 5e set was eigenlijk geen groot probleem meer 7-11 en 8-11 voor ons. Simon ging eerst zijn singel van voor de dubbel inhalen en die moest tegen Kosta en de 1e set ging naar met 11-6 en de 2e set ik mocht het niet vermelden dus toch verloor Simon met 11-0 ja u leest het goed! Er moest dus gecoacht worden en dat wierp zijn vruchten af wat de 3e set won Simon met 13-11. De 4e set won Simon ook met 11-8 dus op naar de 5e set. Simon had geen geluk in deze set en Kosta bleek erg vast te zijn dus de balans viel richting Kosta. Corrie was weer aan de beurt en mocht tegen Wim. Wim was erg sterk met blokken tegen mij maar tegen het geweld van Corrie kon hij niet op. De enige set waar hij iets kon betekenen was de 2e set die verloor hij met 12-10. Na de 1e set met 11-5 en de laatste met 11-8 te hebben verloren was het 3-0 voor Corrie. Simon mocht weer aantreden en dit keer tegen Ton dit was een spannende pot ze waren aan elkaar gewaagd en vochten om elk punt maar ik denk dat Simon net beter en constanter speelde ook goed coaching van de bank/stoel :-). Simon won zijn wedstrijd met 9-11, 9-11 en 10-12. Frans weer aan de beurt en ik wil toch wel eens een keer winnen. Ik moest verschrikkelijk wennen aan het spel van Kosta en dat resulteerde al gauw in een verlies van de 1e set 11-8. De 2e kwam ik goed terug met 5-11 maar de 3e set ging weer helemaal mis en verloor ik met 11-9. De 4e set die liep weer goed en won met 3-11. Toen de laatste set ik stond in no time achter met 5-1 en mijn team leden schreeuwde mijn vooruit en ik kwam erg goed terug tot 9-9. Maar in de eindfase maakte ik een paar klein fouten 11-9 verlies. Simon mocht weer en Wim was de sigaar. Simon begon te slaan zo hard hij kon maar ik was al weggelokt door Wim dus ik zag Simon worstelen en Wim genieten en de 1e set was dus ook voor hem 11-6. Tegen Simon gezegd dat hij zachter moest slaan en altijd eerst op tafel. Simon luisterde goed en Wim werd van vrolijk moedeloos en dat wilden wij aan de kant graag zien. Simon won dan ook met  de overige sets met 11-8, 11-9 en 11-8. Corrie was alweer aan de laatste wedstrijd aangekomen en mocht tegen Kosta. Corrie drinkt denk ik te veel Red Bull want elke keer krijgt of heeft vleugels ze staat in ieder geval goed  te spelen. Dit zal ze morgen ook nodig hebben. In een zeer spannende 1e set pakte ze Kosta met 13-11. In de andere sets had Kosta niet zo veel meer in te brengen en Corrie won dan ook vrij simpel met 1- en 11-6. De inmiddels helemaal steenkoud geworden Frans  mocht toen tegen Ton ik moet zeggen hij wist veel van voetbal…. Na 2 ballen te hebben ingeslagen riep hij al kom beginnen kunnen jullie terug naar Dokkum. Ik begon de wedstrijd en had geen problemen met zijn spel ik won eindelijk met 11-7, 11-3 en 11-6.
Uitslag 7-3 voor Dokkum.

Frans Amerongen