Bijna ultiem

Afgelopen vrijdag mochten wij de inhaal wedstrijd tegen ANJA spelen. ANJA kwam met Andre, Jelmer en Jochum op de proppen. Op papier een zware wedstrijd. Corrie zo als altijd begon met de enkel tegen Andre. Andre had weinig moeite met Andre en won vrij simpel haar partij met 3-0. Aansluitend ging Simon de mat op en mocht tegen Jelmer en Simon had wel wat moeite met het directe spel van Jelmer maar won eigenlijk ook vrij makkelijk zijn partij. Toen was ik aan de beurt en oud als ik ben had ik weer zenuwen. Jochum was mijn eerste tegenstander en het was een zware partij want mijn forehand liep gewoon weg niet. Gedurende de partij en goed coaching van de bank ging het steeds beter en beter en het werd weer 2-2. De vijfde set moest de doorslag geven uiteindelijk trok ik eindelijk aan het langste eind. Ik was klaar voor de dubbel en samen met Corrie namen wij het op tegen Andre en Jelmer het werd een redelijk snelle partij en alleen in de 3e set liep het even niet. Wij sloten de wedstrijd winnend af 1-3. Na de dubbel was het de beurt aan Corrie tegen Jelmer ook hier had Corrie weinig moeite mee en won haar wedstrijd erg solide met 1-3. Toen mocht Frans weer aan de bak tegen Andre en ik had de laatste keer van Andre verloren dus ik had wat recht te zetten. Na een vreselijke schuif partij met mooie spinballen wist ik hem te verslaan met 1-3. Simon mocht weer aan de bak en dit keer tegen Jochum en Simon moest even wennen aan het spel van Jochum maar wist toch redelijk makkelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. De volgende wedstrijd mocht ik weer dit keer tegen Jelmer dat spel ligt mij echt niet en weer was het 2-2 in sets. Strakke coaching gelukkig van beide collega’s en een paar spetterende punten aan het einde van de 5e set werd het mijn wedstrijd. Het leek erop dat het een ULTIEME avond zou worden er moesten nog 2 wedstrijden gespeeld worden en op papier zou het kunnen. Corrie deed de ene laatste partij tegen Jochum en won deze met 3-1 de wedstrijd makkelijk. 0-9 wat een stand met nog 1 wedstrijd te gaan Simon tegen Andre iedereen van ANJA was wezen trainen en was gewoon weggegaan jammer want ze hebben een schitterende wedstrijd gemist Andre tegen Simon. Simon ging als een dolle stier van start en ik kon de bordjes niet zo snel omdraaien en voor dat wij het wisten was en 2-0 voor Simon. Helaas begon Andre de service van Simon terug te slaan en zag je Andre sterker worden en meer vertrouwen krijgen, en het werd 1-2. Simon geprobeerd op zijn gemak te stellen en een paar dingen te veranderen in zijn spel en wat er al vermoed werd werd waarheid 2-2. Een 5e set zou de doorslag moeten geven. Simon verweerde zich kranig maar het ging hem niet worden en hij baalde als een stekker en vandaar helaas niet Ultiem. 1-9 voor Dokkum. Deze wedstrijd heeft zich wel getypeerd door de vele net en randballen van zo wel ANJA als Dokkum gelukkig konden we hier na de wedstrijd om lachen.

Frans Amerongen