Uitwisseling met Anja

pingpongparty

Een gelukkig terugkerend evenement in onze vereniging is de uitwisseling met Anja. Een gezellige avond dubbelen 1 van Anja en 1 van Dokkum en veel succes!
De voorzitters van de beide verenigingen hebben altijd spoedberaad 5 minuten voor het begin om de koppels samen te stellen maar door hun ruime ervaring maken ze er bijna altijd is moois van zo ook deze avond. Er werden 2 poules gemaakt en Theo (Anja) en ik (Dokkum) werden aan elkaar gekoppeld. De eerste tegen Wijbren en Gert-Jan ging vrij gemakkelijk naar ons maar had ook zo maar naar de andere kant kunnen vallen want 2 sets winnen met 15-13 is krap aan. Vanaf dat moment hebben we alleen maar 5 setters gespeeld ik had zelfs het gevoel dat Theo het er om deed :-). Vervolgens moesten we tegen Corrie en Anno, Richard en Frans D en een van de mooiste wedstrijden tegen Minne en Dirk wij wonnen uiteraard alles en het was niet zoals onze voorzitter elke keer suggereerde geluk. Theo en ik gingen de halve finales in en mochten meteen aantreden tegen Martijn en Andr├ę dit ging niet zo in het begin en voor dat wij het wisten stonden we 2-0 in sets en 6-2 achter. Ik denk dat we toen het licht zagen en begonnen lekker te slaan en ja wonder boven wonder wonnen we de wedstrijd met 3-2.
Dus de finale en daar stond niet alleen de mijne maar ik denk van de meeste mijn angstgegner Klaas altijd lastig, rot spin, shit opening noem maar op je kunt nog zo goede opslag hebben hij heeft bijna altijd antwoord. Maar ik had Theo, de troef voor de laatste partij, nam een paar smashes van Klaas perfect over door nog harder te smashen heerlijk om te zien en zeker om naast te staan. Uiteindelijk in de 5e set liepen wij 2 punten uit en dat bleef onze voorsprong en wat niemand verwacht had werden wij kampioen. Voor volgend jaar hoop ik natuurlijk dat wij onze titel mogen verdedigen om aan te tonen dat dit geen geluk was.

Frans Amerongen