TTV Dokkum 1 wint laatste wedstrijd van seizoen

Vrijdagavond stond in de tafeltenniscompetitie de laatste wedstrijd op het programma. Dokkum 1 speelde thuis tegen Delta Impuls uit Heerenveen. Alleen de eer stond nog op het spel omdat Dokkum vorige week al kampioen geworden was en Delta Impuls niet meer kon degraderen. 
Bij Dokkum speelde Marten Polet zijn laatste wedstrijd, volgend seizoen speelt hij weer bij Bergum. Hij werd deze avond zoals altijd bijgestaan door Klaas de Jong en Erwin Wijnsma. Voor Delta Impuls speelden Arnoud Hofman, Sander Derkx en Jan Zuur.
Dokkum begon goed en kwam op een 3-0 voorsprong. De Jong won van Derkx, waar hij vorige keer nipt van verloor. WIjnsma won van Hofman, eveneens een revanchepartij en Polet wist van Zuur te winnen. De dubbel, die werd gespeeld door Wijnsma en Polet, ging helaas verloren, 3-1.
Na de dubbel gingen Wijnsma en de Jong door en wonnen van resp. Derkx en Zuur. In een hele spannende partij, gespeeld over 5 sets, wist Hofman te winnen van Polet, 5-2.
Dokkum speelde voor de winst, om het seizoen goed af te sluiten en Wijnsma haalde de winst binnen door van Zuur te winnen. Wijnsma speelde deze avond goed en had verdiend drie partijen gewonnen. Polet kon net geen vuist maken tegen Derkx en moest in hem zijn meerdere bekennen. De laatste partij van het seizoen werd gespeeld door de Jong en Hofman en in een zeer zinderende partij, met rally’s over en weer wist de Jong aan het langste eind te trekken.
Einduitslag is 7-3 in het voordeel voor Dokkum. Voor Polet niet het gehoopte afscheid, maar met een kampioenschap op zak kan hij met een goed gevoel naar Bergum teruggaan. De topscoorders van de Friese competitie zijn geworden Erwin Wijnsma(28 van de 30 gewonnen) en Klaas de Jong(27 van de 30 gewonnen). Volgend seizoen is Dokkum te bewonderen in de Noordelijke 2e Divisie.

Klaas de Jong.