TTV Dokkum 1 wint 7e wedstrijd

Vrijdagavond stond er voor het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum de lastige uitwedstrijd tegen ANJA 1 op het programma.
Voor Dokkum deden Klaas de Jong, Erwin Wijnsma en Marten Polet mee. Het was niet helemaal zeker of Wijnsma mee kon doen vanwege een hevige griep maar hij was toch genoeg opgeknapt om mee te doen. Voor ANJA 1 speelden Theo de Vries, Sjouke Postma en Gert-Jan Wulff mee.
Dokkum begon goed en kwam op een 2-0 voorsprong. Erwin Wijnsma wist in 3 sets van Wulff te winnen en Klaas de Jong speelde een sterke partij tegen de Vries en wist met 3-1 te winnen. Marten Polet speelde een zeer sterke pot tegen Postma maar wist helaas net niet het punt te verzilveren en verloor met 11-9 in de 5e en beslissende set.
De dubbel werd gespeeld door de Jong en Polet en voor ANJA deden de Vries en Postma mee. Na een zeer spannende 5-setter wisten de Jong en Polet de wedstrijd met 16-14 in de laatste set de partij naar zich toe te trekken, tussenstand 1-3.
Na de dubbel wist Erwin Wijnsma te winnen van Theo de Vries, Wijnsma kwam 2-0 in sets achter maar wist deze achterstand weg te werken en de partij te winnen. Klaas de Jong wist Postma onder druk te houden en won 3-0 in sets. Marten Polet speelde tegen Wulff, helaas kwam Polet niet in z’n spel en Wulff won deze partij dan ook, tussenstand 2-5.
Wijnsma en Polet verloren helaas hun laatste wedstrijd van resp. Postma en de Vries. Door de lange partij tegen de Vries was de tank leeg voor Wijnsma, Postma speelde ook erg sterk waardoor Wijnsma niet in zijn spel kon komen. Polet verloor, weer, in 5 sets. De Vries wist net te winnen van Polet, ook deze keer was de laatste set met 2 punten verschil. De Jong speelde zijn laatste wedstrijd tegen Wulff, het was niet de beste partij van de avond voor de Jong maar wist deze wel in winst om te zetten, eindstand ANJA 1 – Dokkum 1 4-6.
Voor Dokkum komt het kampioenschap wel heel dicht bij. Als er volgende week tegen de Griffioen 5 punten worden gepakt mag Dokkum 1 zich officieel kampioen noemen.

Klaas de Jong