TTV Dokkum 1 kampioen van Friesland

Vrijdagavond had het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum nog vijf puntjes nodig om kampioen te worden. Tegen de Griffioen uit Wolvega werd het 8-2 in het voordeel van de Dokkumers. Dokkum speelde weer in de gebruikelijke opstelling met Erwin Wijnsma, Klaas de Jong en Marten Polet. Voor Griffioen deden Mark Poos, Mient Bouius en Mark Schwering mee.
Dokkum kwam goed uit de startblokken en kwam op een 3-0 voorsprong nadat Wijnsma, de Jong en Polet alle drie hun eerste partij wisten te winnen.
De dubbel werd gespeeld door Wijnsma en de Jong maar helaas kon de goede lijn niet voortgezet worden.
Na de dubbel was het aan de Jong om het vierde punt binnen te halen maar in een zeer spannende wedstrijd verloor hij nipt in vijf sets. De Jong kwam nog wel 2-0 in sets voor maar moest met drie keer 11-13 de wedstrijd aan Poos overhandigen. Hierna was Dokkum weer oppermachtig en Wijnsma en Polet wisten hun partij te winnen en het kampioenschap officieel binnen te halen.
Ook de laatste drie partijen werden een prooi voor Dokkum. Alle drie de spelers wisten te winnen en zodoende de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Dokkum, 8-2.
Volgende week is voor Dokkum de laatste wedstrijd in de eerste klasse van Friesland, tegenstander is dan Delta Impuls uit Heerenveen. Volgend seizoen zal het eerste team te zien zijn in de Noordelijke 2e Divisie.

Klaas de Jong