Griffioen 2 – Dokkum 3: 2 – 8

Dokkum 3 trad aan in de bekende formatie dit seizoen met voorzitter Dirk Nicolai, Martijn Kooistra en Siemon Klijnstra. In deze wedstrijd tegen directe concurrent Griffioen uit Wolvega moest het gebeuren voor de Dokkumers en dit hebben ze ook waargemaakt.
Dirk mocht de 1e wedstrijd spelen tegen Richard Fransen en wist deze wedstrijd vrij gemakkelijk te winnen in 3 sets alleen in de 2e set moest Dirk alle zeilen even bijzetten maar wist toch na setpoint te hebben overleefd deze te winnen met 10-12. Siemon mocht tegen de 2e wedstrijd spelen tegen de beste speler Chris Peschar van Griffioen en begon heel sterk door de 1e set te winnen met 6-11. In de 2e set stond Siemon in het begin ook voor maar verloor deze set toch nipt met 11-9 vervolgens werd Chris steeds sterker en wist de partij met 11-5 en 11-2 te winnen. Martijn speelde de 3e wedstrijd tegen Henk Raggers en won deze gemakkelijk met 8-11, 4-11 en 4-11. De dubbel werd vervolgens ook gewonnen door Dirk en Martijn, ook in drie sets. Vervolgens mocht Dirk spelen tegen Chris. Dirk had in het begin veel moeite met Chris maar gaande weg begon Dirk zijn aanvallende spel te spelen en begon zijn forehand ook te draaien. In de 1e set stond Dirk met 10-7 achter maar wist deze toch te winnen met 10-12 en daarna werden ook de volgende 2 sets gewonnen met 7-11 en 8-11.
Tussenstand halverwege: 1 – 4.
Martijn kreeg vervolgens te maken met opgave van zijn tegenstander Richard, na de 1e set gewonnen te hebben met 2-11 verrekte Richard een spier in zijn rechterbeen bij het spelen van het 1e punt in de 2e set, doorspelen lukte niet meer dus kreeg Dokkum het 5e punt gemakkelijk erbij.
Siemon speelde zeer verdienstelijk tegen Henk en wist de 2e set zelfs te winnen met 9-11 maar kwam toch nog iets te kort in de 3e en 4e set welke hij beide verloor met 6-11. Martijn wist zijn volgende wedstrijd tegen Chris in 4 sets te winnen. Dirk speelde een zeer sterke laatste wedstrijd tegen Henk en won met de cijfers van 4-11, 8-11 en 6-11. De laatste wedstrijd had gespeeld moeten worden door Siemon en Richard maar Richard was door zijn blessure niet meer in staat om te spelen en zo kreeg Dokkum de overwinning in deze laatste wedstrijd.
Volgende week moet Dokkum 3 in zijn laatste wedstrijd tegen FTTC 4 uit Franeker nog 1 puntje halen om het kampioenschap te behalen.

Martijn Kooistra