Dokkum 4 sluit waardig af met winst

Met het 4e team gaat het niet al te best dit jaar dus moesten we kosten wat het kostte niet degraderen. Op naar Bergum met Frans A, Frans D, Corrie W en Freerk J., onze mascotte deze avond. De wedstrijd begon om 20.00uur. 
Frans D. mocht als 1e tegen Maurits. Frans D. ging goed van start, voordat wij het in de gaten hadden stond hij met 2-0 voor maar toen ging het voor Frans D. even iets minder maar de 4e set kwam hij weer keurig in zijn spel en stuurde Maurits met 3-1 het bos in. Toen mocht Freerk J. zijn kunsten vertonen tegen Willem en je kon wel zien dat Freerk J. al een tijd niet gespeeld had. Freerk J. moest weer even wennen aan het spelletje maar toe dat eenmaal klaar was kreeg Willem zeker de eerste 2 sets behoorlijk les. Freerk had de laatste set er niet zoveel zin meer in en gaf Willem nog enige hoop maar sloot winnend af met 10-12. Toen mocht Corrie W ten tonele verschijnen en mocht het Mike lastig maken. De 1e set won Corrie w. makkelijk met 6-11 en de 2e liep niet echt, 11-9, toen kwam de 3e set en Corrie mepte Mike helemaal van tafel en je raad het al de 4e set 11-9, shit! De 5e set begon. Het ging gelijk op hier en daar een net balletje of een netje maar was een zeer spannende 5e set. Er waren zelfs mensen die bij 10-10 dachten nu gaan ze ook nog alle nummers gebruiken. Het laatste was niet zo. Met 2 redelijk pech ballen voor Corrie W. werd het 13-11 voor Mike, jammer. Toen kwam de dubbel en die werd gespeeld door Corrie W en Frans A. De dubbel liep als vanouds lekker. We wisten exact waar de bal moest komen om de ander in goede positie te houden. Met 4-11 en 7-11 stonden we al rap met 2-0 voor maar we hadden een mindere 3e set die overigens bij onze tegenstanders Willem en Mike prima verliep, het werd 11-9. Even een extra lange pauze om ons even op te laden en de 4e set leverde ons niet al te veel moeite op. Een goed lopende service van Corrie W en diverse harde smashes van Frans A. leverde het 3e punt van de wedstrijd op. Geen degradatie.
Frans D. had net zijn peuk uitgedrukt en toen kon hij weer aan de bak tegen Willem. Frans D. speelde zijn bekend spel zoals zo veel in Dokkum; noppen, noppen, noppen en dan BOEMIE!! Op 1 set na liep dat prima en na Maurtis had ook Willem niet zo veel te vertellen. Met de setstanden 4-11, 7-11, 11-6, 11-9 was het snel gedaan met de tegenstand van Willem.
Corrie haar 2de party tegen Maurits lukte het haar ook niet om te winnen 3-0. Freerk z’n 2de party tegen Mike ging wat minder soepel, veel randje en net ballen voor beide, toch winst voor Freek in een 5 setter 13-15!! Corrie haar laatste party tegen Willem was ook een 5 setter nu in het voordeel van Willem. Frans D mocht z’n laatste partij tegen Mike spelen. Deze ging 4 sets lang gelijk op dus weer een 5de set wordt er gespeeld. Frans D trok met z’n noppen toch aan het laatste eind met 9-11 op het scorebord en dat was tevens het 6de punt. Freerk kon 7de punt halen tegen Maurits. De 1ste 2 sets ging vrij gemakkelijk naar Freerk, Maurits had geen antwoord op Freerk z’n directe spel. 3de had Freerk wat slordigheden, maar hij kon toch de set naar zich toe trekken met 10-12. Einduitslag 3-7.

Frans Amerongen en Corrie Wijnstra