Tafeltennisjeugd Dokkum begint goed

Zaterdag 29 september was het zover, de jeugdcompetitie tafeltennis ging in Friesland van start. Met een nieuwe systeem, wat is bedacht is door de Friese verenigingen zelf, werd voor het eerst gespeeld. Er zijn twee poules gemaakt met beiden vijf teams. Poule A bestaat uit de sterkere jeugd en de B poule uit de minder sterke jeugd. Per competitiemiddag speelt elk team twee wedstrijden van vijf partijen.
Tafeltennisvereniging Dokkum wordt in beide poules vertegenwoordigd met een team. Voor team 1, in poule A, speelden Theun Nicolai en Mindert Turkstra. Zij speelden erg goed maar helaas ging de eerste wedstrijd verloren tegen twee oudere spelers van het eerste team van Griffioen uit Wolvega. De eindstand, 0-5, was geflatteerd. Zowel Theun als Mindert had kans om een partij te pakken, maar de ervaring van de tegenstanders had op de beslissende momenten de doorslag.
De veerkracht van Mindert en Theun mag geprezen worden. Direct na het verlies van de eerste wedstrijd mocht begonnen worden aan de tweede wedstrijd, tegen ODI 1, en beide heren speelden sterk spel en bleven goed geconcentreerd waardoor de wedstrijd met overmacht werd gewonnen, 5-0. Een zeer goede eerste competitieronde voor team 1 en met goede moed kan worden gekeken naar de volgende wedstrijd.
Team 2 werd vertegenwoordigd door Patrick Hoekstra en Roan Hoeksma. Beide heren speelden erg goed en ze hadden geen kind aan Lemmer 2. De wedstrijd eindigde in 5-0 in het voordeel van Dokkum. De tweede wedstrijd mochten de mannen spelen tegen ODI 3, het goede spel werd doorgezet en ook dit team werd met 5-0 aan de kant gezet.
Deze competitieronde was een groot succes en Dokkum kan met een goed gevoel terugkijken. Over twee weken is de volgende ronde in Dokkum, 13 oktober, dan strijden de teams weer in twee wedstrijden tegen de teams waar men nog niet tegen heeft gespeeld.

Klaas de Jong