Dokkum 1 speelt gelijk

Vrijdagavond was de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum speelde uit tegen Delta Impuls uit Heerenveen. Voor Dokkum begon de wedstrijd slecht, Erwin Wijnsma en Klaas de Jong verloren de eerste twee partijen, van Arnoud Hofman en Sander Derkx waardoor Dokkum op een 2-0 achterstand kwam. De wedstrijden waren erg close waardoor het ook zo de andere kant op had kunnen vallen. Marten Polet daarentegen speelde zeer sterk en versloeg Jan Zuur en zorgde dat Dokkum weer dichterbij kwam, 2-1. De dubbel was ook spannend, ook weer een paar sets met twee punten verschil maar werd gewonnen door Delta Impuls, 3-1. Erwin Wijnsma speelde na de dubbel tegen Sander Derkx en won verdient, 3-2. Hierna zorgde Marten Polet bijna voor een stunt door in vijf games te verliezen van Arnoud Hofman, Polet speelde precies zoals het moest alleen Hofman had vandaag overal zon beetje een antwoord op, 4-2. Klaas de Jong mocht het opnemen tegen Jan Zuur en won met zeer goed spel de wedstrijd, 4-3. Marten Polet gaf zijn avond een goed vervolg door in vijf sets van Sander Derkx te winnen, deze wedstrijd ging ook verdient naar Dokkum, 4-4. Erwin Wijnsma speelde zijn laatste wedstrijd tegen Jan Zuur en won verdient, 4-5. Klaas de Jong mocht het in de laatste wedstrijd opnemen tegen Arnoud Hofman, beide spelers zeer gebrand maar Hofman trok aan het langste eind en zorgde dat de punten eerlijk werden verdeeld, 5-5. Er had voor beide partijen wel meer ingezeten en daarom is het gelijkspel iets waar beide ploegen mee kunnen leven. Dokkum 1 gaat nog steeds aan de leiding in de eerste klasse van Friesland met 37 punten uit 5 wedstrijden.

Klaas de Jong