Dokkum 1 boekt 5e overwinning

Vrijdagavond stond de wedstrijd Dokkum 1 tegen YOS 1 op het programma in de eerste klasse van de tafeltenniscompetitie. Dokkum speelde met de gebruikelijke opstelling van Erwin Wijnsma, Klaas de Jong en Marten Polet. Voor YOS deden mee Jan Wierda, Pieter Zondervan en Sjoerd Jellema.
Dokkum kwam goed uit de startblokken en kwam 2-0 voor door overwinningen van Erwin Wijnsma en Klaas de Jong op Jan Wierda en Pieter Zondervan. Marten Polet wist net niet te winnen van Sjoerd Jellema wat 2-1 maakte. De dubbel, gespeeld door Wijnsma en de Jong, werd met overmacht gewonnen van Wierda en Jellema.
Na de dubbel trad de Jong aan tegen Wierda en won met goed spel op een zakelijke manier in drie sets, 4-1. Wijnsma speelde erg goed in zijn partij tegen Jellema en wist in vier sets ook dit punt binnen te halen, 5-1. In een spannende vijfsetter wist Polet te winnen van Zondervan wat voor Dokkum de overwinning betekende, 6-1. Vanaf dit moment was het verzet gebroken en de Jong, Polet en Wijnsma wisten ook hun laatste wedstrijden te winnen van Jellema, Wierda en Zondervan, einduitslag 9-1.
Voor Dokkum was dit de vijfde overwinning van het seizoen en staan met 46 punten uit 6 wedstrijden stevig bovenaan in de eerste klasse. Over twee weken is er de uitwedstrijd tegen Anja 1.

Klaas de Jong