Verlies Dokkum 4

Vrijdagavond was de 1e dag van de nieuwe competitie en wij, Frans A, Corrie W en Wietze B, mochten aantreden tegen DOV. Corrie mocht als 1e aantreden tegen Jan en in een spannende set verloor Corrie helaas met 8-11. De 2e set kwam Corrie erg goed terug en won de set met 13-11 dit gaf hoop voor de 3e set. Maar de goede 2e set mocht niet baten, wat pech aan de zijde van Corrie en meer gas en wat geluk aan de kant Jan bracht ons op een 1-0 achterstand. Toen kwam ons kanon Wietze aan de beurt. 1e set liet hij niets over van Dennis en won met 11-5 daarna verloor Wietze zijn concentratie een beetje en leverde ongelukkig een set in 10-12, maar door pep talk van de kant werden de 3e en de 4e set binnen gehaald 1-1. Daarna was het mijn beurt en ik mocht tegen Sietse en Sietse was dus danig sterk dat ik niets te vertellen had alleen de 2e set kon ik nog redelijk tegenstand bieden. Aansluitend gingen Frans A en Corrie W de 1e dubbel in tegen Jan en Sietse. We moesten geweldig wennen en de 1e set ging verloren met 9-11 en de 2e met 8-11 maar in de 3e set begonnen we rally’s te winnen en zowaar we pakten de 3e set dit gaf de burger weer moed. We begonnen de 4e set en we hielden ze bij tot 9-9 en toen een geluksbal en een fout onze zijde en helaas 9-11. Tussenstand 1-3. Wietze was weer aan de beurt dit keer tegen Jan. Wietze speelde bij tijd en wijle geweldig en de eerste set ging dan ook met 11-9 naar Wietze. De 2e set was een mindere set van Wietze en deze werd dan ook gewonnen door Jan met 9-11 maar Wietze kwam goed terug in de 3e set en won deze met 11-8. Dit was een goede vooruitzicht voor de 4e set en Wietze bleef geconcentreerd ballen en won met 11-8. Daarna Corrie tegen Sietse de 1e set was geweldig alhoewel Corrie hem verloor met 12-14 maar Corrie stond goed te ballen. De 2e set ging ze weer met goede moed in en verloor nipt met 9-11 echt jammer. De 3e set kwam Corrie terug en deed er nog een schepje bij toen pakte ze een set 11-9. In de 4e set ging het lang gelijk op en 10-10 sloeg het noodlot toe 2 punten in het nadeel van Corrie en verloor helaas 10-12. Ik mocht weer tegen Dennis de 1e set was even afwachten wat hij allemaal ging doen en hij speelde erg sterk en ik verloor de 1e set met 7-11 en dacht de 2e set het anders te gaan doen en dat gebeurde ook maar ik verloor ook deze set met 9-11. In de 3e set had ik niet zoveel meer te vertellen en verloor kansloos met 5-11. Laatste rond Wietze tegen Sietse het werd een wedstrijd van wie de langste adem had na 11-13 en 9-11 en drie kwartier verder begon de laatste set jammer genoeg had Wietze teveel krachten verspeeld en moest hij dulden dat Sietse ook de 3e set naar zich toe trok. Jammer want Wietze zou dit jaar voor de 100% gaan jammer Wietze J. Toen mocht ik weer aan de slag tegen Jan. De 1e set liep niet echt maar dat was ik deze avond wel gewend en verloor deze met 9-11 maar de 2e liep goed en won deze dan ook met 11-8. De 3e set begon e Jan liep vanaf het begin zien dat hij niet van plan was te verliezen en deed er direct een schepje bij en de volgende sets won Jan dan ook met 6-11 en 9-11. De laatste wedstrijd ging tussen Corrie en Dennis. Corrie wist de 1e set naar zich toe te trekken met 12-10. Echter Dennis liet zich niet zo maar uit het veld slaan en vocht terug en dat resulteerde in set verlies voor Corrie 8-11. De 3e en de 4e set verliepen ook niet goed voor Corrie ze vocht als een leeuwin maar het mocht niet baten met 8-11 en 7-11 verloor ze de sets. Eindstand 2-8.

Frans Amerongen