Tafeltennisvereniging Dokkum wint belangrijke wedstrijd

Vrijdagavond stonden Dokkum 1 en Anja 1 tegenover elkaar. Dokkum speelde in de gebruikelijke opstelling met Erwin Wijnsma, Klaas de Jong en Marten Polet, Anja begon met Theo de Vries, Gert-Jan Wulff en invaller Minne van der Meulen.
Dokkum begon goed aan de wedstrijd en Wijnsma had geen kind aan van der Meulen, 1-0. De Jong speelde tegen Wulff maar Wulff kon niet zijn eigen spel naar behoren spelen, wat een verdienste was van de Jong en het was 2-0. Polet speelde een zeer sterke partij tegen de Vries, maar trok na 5 spannende games net aan het kortste eind, 2-1.
De dubbel werd gespeeld door de Jong en Wijnsma van Dokkum en Wulff en de Vries van Anja, deze partij ging in drie sets naar de Jong en Wijnsma maar het had anders kunnen lopen, 3-1.
Na de dubbel stoomde Dokkum door en de Jong won van van der Meulen, 4-1. Wijnsma speelde tegen de Vries en in een zeer spannende wedstrijd wist Wijnsma de partij naar zich toe te trekken, 5-1. Polet wist met goed spel van Wulff te winnen waardoor de overwinning voor Dokkum in ieder geval zeker was, 6-1. In een uitermate spannende wedstrijd, met drie sets met twee punten verschil, wist de Jong ook van de Vries te winnen, 7-1. Polet mocht zijn laatste partij van de avond aantreden tegen van der Meulen, ze maakten er een vermakelijke wedstrijd van met spannende setstanden en Polet won, 8-1. Wijnsma had in zijn laatste partij weinig moeite met Wulff en bracht de eindstand op 9-1. Al met al een zeer goede overwinning voor Dokkum, volgende week maandag wacht de Griffioen voor Dokkum.

Klaas de Jong