Idefix

Het Idefix toernooi stond weer voor de deur en Frans A, Frans D, Simon K en Richard R gingen richting het Groningse. Klaas J en Martijn K waren er al. Om 09.00 uur begon het hele circus met de dubbel. Richard en ik speelden erg goed maar de ballen vielen niet altijd in ons voordeel en na de poule wedstrijden gingen we door als beste 2e dus een goed begin. Simon en Frans A gingen na de poule niet door, net als Klaas en Martijn. De kwart finale werd gespeeld door Richard en mij met setstanden 16-18, 13-11, 12-10 en 9-11 verloren wij onze wedstrijd. Klaas en Martijn kwamen de poule helaas niet door maar Klaas had dit wel verwacht. Moet wel vermeldt worden dat Martijn en Klaas een partij gewonnen hebben waarbij Klaas zei dat Martijn erg goed heeft staan spelen. Wij zijn strijdend ten onder gegaan maar ontzettend goed gespeeld. Daarna kwam ook een van de belangrijkste onderdelen patat eten :-). Smiddags begon de enkel. Simon, Klaas en Frans waren na de poule uitgeschakeld en konden toen eindelijk de overige Dokkumers volgen dus ook Rients. Klaas heeft uiteraard weer 2 wedstrijden in 5 setters verloren en 1 met 3-0 maar was die was een maatje te groot. Richard, Rients, Frans D en Martijn gingen erg goed en kwamen uiteindelijk in de halve finale. Martijn en Richard mochten het uitvechten met elkaar en Frans D mocht de andere halve finale uitvechten. Richard maakte korte metten met Martijn 3-0 en Frans D won zijn partij met 3-1. De finale was bekend. Frans D tegen Richard. In de tussen tijd werd de finale C/D gespeeld tussen Rients en Bram na de monster partij vrijdagavond was Rients behoorlijk naar de kl…. (moe). Rients stond echter goed te spelen en na 1-1 liep hij snel uit naar een 3-1 winst. De eerste kampioen, Rients was dit natuurlijk al gewend, was de 3e keer in een korte tijd. Toen kwam de partij tussen Richard en Frans D en dit was ook een slopende partij nadat Richard met 2-0 voor kwam dacht ik dat Richard over hem heen zou lopen maar Richard zijn concentratie verslapte enigszins en daar door kon Frans D terugkomen tot 2-2. Een 5e set was nodig om de beslissing te forceren deze set viel in het voordeel van Richard, dus Richard kampioen in de F. Martijn deed nog een greep naar de 3e plaats maar zijn tegenstander die al gedoucht en omgekleed was toch nog bereid om tegen Martijn te spelen. Maar hier had Martijn niet veel kans en verloor de partij. Helaas maar ik vond dat wij als Dokkum ons weer op de kaart hebben gezet! Opbrengst 4 finalisten en twee 1e prijzen, een 2e prijs en een 4e prijs mannen gefeliciteerd.

Frans Amerongen