Club kampioenschappen jeugd 2012

Vrijdag 18 mei was voor het eerst sinds vijf jaar dat er weer een club kampioenschap voor de jeugd werd gespeeld in Dokkum. Met veertien nieuwe jeugdleden en elf deelnemers voor deze avond, werd er eerst in een grootte poule gespeeld. Daarna werden de halve finales in een A en een B poule gespeeld. De A poule had na een spannende halve finale twee finalisten, Theun Nicolai en Jens van der Werff. In de B poule waren Jesse Leistra en Roan Hoeksma de uiteindelijke finalisten .De eerste finale was de B finale, Roan kwam vrij makkelijk met twee nul voor, maar Jesse kwam sterk terug. Uiteindelijk werd het een vijf zetter die tot het laatste punt spannend bleef. Roan trok aan het langste eind en kwam als winnaar uit de bus. Daarna was de finale tussen Theun en Jens, tussen deze twee spelers was veel rivaliteit. In de voorronde wist Jens makkelijk van Theun te winnen, maar een finale geeft toch iets meer spanning. Deze spanning was goed te voelen onder de spelers en het publiek, maar Theun ging voortvarend van start en won de eerste twee sets met minimale verschillen. In set drie was het heel spannend, maar Theun was degene die met de grote beker naar huis ging. Kortom een geslaagde avond met veel spanning. Alle jeugdspelers bedankt voor alle sportiviteit en inzet, het was geweldig.

Dirk Nicolai

Ps. De foto’s en filmpjes vind je ook terug op de website.