Verlies Dokkum 4

We reden in één keer goed dat was het eerste goede van de avond en is ook wel eens anders geweest :-).
Corrie W, Frans D. en Frans A. op weg naar FTTC daar zagen we Bertil, Mikel en Sije dit werd dus een zware avond. Als eerste hadden we een Chinese vrijwilligster en Corrie W. mocht direct tegen Bertil en na de 1e set verloren te hebben won ze gelukkig de 3 andere sets vrij makkelijk. De setstanden waren 12-10, 9-11, 9-11 en 6-11 dus een goede start. Daarna mocht Frans D. zijn kunsten laten zien en dat mocht tegen hun beste speler Mikel maar door goed coachen vanaf de bank maakte Fans D. het Mikel erg moeilijken. Met een beetje mazzel had dit geen verlies hoeven te zijn Frans D. speelde erg sterk. De setstanden waren 11-8, 12-10 en 11-9. Daarna mocht Frans A. aantreden tegen Sije maar ik kon in de eerste wedstrijd niet echt een vuist maken en verloor met 3-0 en de setstanden waren 11-9, 11-3 en 11-7. Daarna was de dubbel aan de beurt we hadden afgesproken dat Corrie W en Frans A. de dubbel zouden doen maar het ging gewoon ronduit slecht en je moet allebei sterk zijn om te winnen dat zat er niet in deze avond het was gewoon %#$&. Slecht dus! Na de dubbel kon Corrie W. blijven staan en mocht tegen Mikel maar ook Corrie W. kon na de dubbel niet haar normale niveau terug vinden en had weinig kans tegen de zeer goed spelende Mikel en verloor. Setstanden waren 11-6, 11-9 en 11-4. Dan was het weer tijd om Frans A. aan het werk te zetten en dit keer tegen Bertil. Vorige wedstrijd verloor ik kansloos met 3-0 dus was gebrand het anders te doen. Na 3 sets was het 2-1 voor mij en ik voelde een overwinning maar de 4e set was gewoon weg slecht en het draaide uit op een 5e set. Ik kreeg tips van Dennis van DOV en die nam ik mij ter harte en voor dat ik het wist stond ik voor met 5-1. Toen kwam er een netbal die door niemand gezien was behalve door Bertil en de scheids (Frans D.) telde het punt voor mij en toen was het 8-10. 2 matchpoints voor mij en door een verkeerde beoordeling van Bertil werd de laatste set 8-11 dus een 2-3 overwinning voor mij. Daarna was Frans D. aan de beurt tegen Sije en Sije had erg veel moeite met de noppen van Frans D. en had derhalve geen schijn van kans. Frans D. won derhalve relatief simpel met 3-0 de laatste set werd nog spannende maar na 5-11, 3-11 en 12-14 was de winst binnen. Daarna was Frans A. weer aan de beurt tegen Mikel het was een leuke wedstrijd heb heerlijk gespeeld maar helaas niet gewonnen de setstanden waren 11-8, 17-15 en 11-9. Corrie W. had een paar wedstrijden rust gehad dus hoopte we dat ze zich weer herpakt had maar tijdens de wedstrijd bleek dat het niet zo was en haar grootste wapen de block was kapot. Zo nu en dan deed haar block het. Voordeel van haar goede block het leverde geweldige punten op. Corrie W. verloor haar wedstrijd tegen Sije met 3-0. De laatste wedstrijd was voor Frans D. tegen Bertil en Frans D. zijn spel ging steeds beter lopen en Bertil had weinig in te brengen tegen dit spel. Frans won ook dit keer makkelijk zijn wedstrijd en met smashes als kanonskogels werd Bertil bijna moedeloos en verloor kansloos met 6-11, 7-11 en 7-11. Uitslag was 6-4 voor FTTC helaas maar is niet anders. Volgende week moeten we thuis tegen YOS-5 en dan gaan Frans A. en Corrie W. en Martijn K. aan de bak.

Frans Amerongen