Dokkum 4 zeer verdienstelijk tegen koploper Ready 4

Dokkum 4 trad aan in de formatie Durk Postma, Frans Dussenbroek en Martijn Kooistra tegen het sterke Ready 4 spelend met Harry Schadlich, Ali Asadi en Henri Wolters.
De 1e wedstrijd moest Durk het opnemen tegen Harry die een zeer sterke en lastige opslag bleek te hebben waarop Durk maar geen vat kon krijgen hierdoor verloor hij dan ook de openingswedstrijd met 11-5, 11-6 en 11-9. De 2e wedstrijd ging tussen Frans en Ali. Frans begon goed maar moest nog een beetje wennen aan het hogere niveau van Ali waardoor hij met 11-9 en 11-8 de eerste twee sets verloor na een aantal goede tips van Durk en Martijn werd Frans gaandeweg steeds beter en won de volgende twee sets nipt met 9-11 en 12-14. In de vijfde set ging het weer gelijk op maar Frans wist constant een punt voor te blijven en wist uiteindelijk zeer knap te winnen met 8-11. De stand werd dus op 1-1 gebracht. De 3e wedstrijd ging tussen Martijn en oud Dokkumer Henri. Henri begon zeer sterk en overrompelde Martijn met zijn snelle aanvalsspel waar Martijn geen antwoord op kreeg en stond zo snel met 11-7 en 11-8 achter. Durk gaf een goede tip na de tweede set en hierdoor kon Martijn het spel van Henri beter ontregelen en wist vervolgens de wedstrijd zelfs naar zich toe te trekken met 8-11, 5-11 en 6-11.
Dokkum kwam dus op een voorsprong van 1-2 en ging met goede moed verder in het dubbelspel de 4e wedstrijd gespeeld door Durk en Martijn deze ging verloren met 11-9, 11-3, 2-11 en 11-4. De 5e wedstrijd ging tussen Durk en Ali. Ali begon sterk met zijn goede forehand en drukte Durk in de verdediging en won de 1e set met 11-3 in de 2e set kreeg Durk steeds meer controle over het spel van Ali en wist deze set met 8-11 te winnen. De derde set was weer een prooi voor Ali met 11-3. Durk herpakte zich weer in de 4e set maar kwam uiteindelijk net te kort met 11-9 wist Ali de wedstrijd toch te winnen.
Halverwege was de stand Ready 4 – Dokkum 4 namelijk 3-2 voor de Leeuwarders. De 6e wedstrijd ging tussen Martijn en Harry. Harry die gemakkelijk had gewonnen van Durk met zijn sterke service kwam nu tegen Martijn te staan. Martijn die zijn service goed bestudeerd had en deze gelijk onder controle kreeg in een spannende 1e set, welke zelfs werd gewonnen door Martijn met 11-13. Vervolgens ging Martijn nog beter spelen en wist de wedstrijd met twee keer 7-11 te winnen. De 7e wedstrijd ging tussen Frans en Henri. Frans had goed gezien hoe sterk Henri begonnen was tegen Martijn en begon hierdoor alert aan de wedstrijd. De 1e set werd ook gewonnen door Frans met 7-11. Henri echter begon beter te spelen en won de 2e set gemakkelijk met 11-6. Daarna nam Frans het initiatief weer over en won overtuigend de twee opvolgende sets met 4-11 en 8-11 waardoor Dokkum op een 3-4 voorsprong kwam. Een stunt was in de maak tegen de koploper. De 8e wedstrijd ging tussen Martijn en Ali na vier spannende sets trok Martijn aan kortste eind na in de eerste twee sets setpunten te hebben verspeeld en kwam er nog een opleving in de 3e set maar in de 4e set speelde Ali te goed en won verdiend met 12-10, 13-11, 8-11 en 11-7. De 9e wedstrijd ging tussen Durk en Henri. Ondanks de goede tips die Durk aan Martijn en Frans wist te geven wilde het bij hemzelf niet lukken tegen het sterke aanvalspel van Henri en verloor met 11-7, 11-9 en 11-6.
Tussenstand was nu 5-4 in het voordeel van Ready 4. De Dokkumers hadden goede hoop op nog een gelijkspel want Frans had zijn eerste twee wedstrijden al gewonnen maar moest wel aantreden tegen Harry van wie hij nog nooit gewonnen had. Frans begon ook zeer goed aan de wedstrijd en wist de 1e set met 5-11 te winnen. Daarna wist Harry het spel toch steeds meer naar zich toe te trekken en kon Frans het niet meer bolwerken en verloor vervolgens met 11-7, 11-7 en 11-6. Toch een knap resultaat voor Dokkum 4 tegen de koplopers verliezen met 6-4. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Dokkum 4 de sterkste tegenstanders gehad en heeft de goede hoop om boven de 50 punten te eindigen in deze competitie. Na 7 wedstrijden zijn er al 31 punten behaald.

Martijn Kooistra