Dokkum 1 wint eerste wedstrijd

Vrijdag won het eerste team van tafeltennisvereniging de eerste wedstrijd van GTTC uit Groningen. Dit was een grote opsteker. De grote man bij Dokkum, zoals al vaker dit seizoen, was Erwin Wijnsma. Hij wist al zijn partijen met winst af te sluiten. De andere punten kwamen op naam van Marten Polet, een winstpartij, Klaas de Jong, ook een winstpartij en de dubbel, gespeeld door Polet en de Jong. De verloren wedstrijden waren erg spannend. In totaal werden 17 sets gespeeld met 2 punten verschil. Dit is het team uit Dokkum al vaker gebeurt en steeds zit het helaas niet mee en vallen deze sets in de meerderheid van de gevallen naar de tegenstander toe. De concurrentie werkte ook niet mee. Dtk uit Klazienaveen won met 8-2 waardoor het een onmogelijke opgave is voor Dokkum om nog een na laatste te worden. Deze plaats geeft mogelijk nog kans om volgend jaar weer in de 2e noordelijke divisie te spelen. Volgende week zal met 8-2 gewonnen moeten worden van DTK en omdat Dokkum nog nooit zo’n uitslag heeft neergezet is dit bijna niet te doen, zeker ook nog omdat de kopman, Erwin Wijnsma, niet mee doet.

Klaas de Jong