Winst voor Dokkum 4

We gingen deze wedstrijd vol goede moed in met Corrie, Martijn en Frans D. moest er eigenlijk een overwinning behaald worden om zo uit te lopen op de concurrentie. Corrie beet het spits af tegen Nico. Corrie had het niet al te moeilijk en dat was in de setstanden ook wel te zien ze won met 5-11, 6-11 en 3-11 zo was het eerste punt binnen voor Dokkum. Toen mocht ik Frans D aan zijn wedstrijd beginnen tegen Anton. Het werd een spannende 5 setter die uiteindelijk werd gewonnen door Frans D. met 6-11, 12-10, 4-11, 12-10 en 6-11. Zo hadden we het tweede punt ook binnen voor Dokkum. Daarna was Martijn aan de beurt tegen Sytse en dit was een gemakkelijke overwinning voor Martijn 5-11, 8-11 en 2-11 dus zo was het 3-0 voor Dokkum. Martijn en Corrie gingen dubbelen tegen Nico en Sytse, het was een spannende dubbel. Dokkum kwam met 11-5 en 13-11 op een 2-0 achterstand. Martijn en Corrie lieten echter duidelijk zien dat de partij nog niet verloren was en herstelden zich goed. De volgende 3 wonnen ze met 6-11, 6-11 en 4-11 en zo was het vierde punt binnen voor Dokkum. Toen mocht Corrie weer aantreden tegen Anton maar dit was niet zo’n goede partij van Corrie, ze won de eerste set nog met 16-18 maar daarna ging het mis. Corrie was teveel tegen haar zelf aan het spelen en zo won Anton met de volgende setstanden 11-9, 11-8 en 11-6 en pakte zo het eerste punt voor YOS. Toen mocht Martijn weer aantreden, dit keer tegen Nico en dat was dit maal ook een makkelijke overwinning voor Martijn met 1-11, 7-11 en 2-11 dus zo was het 5-1 voor Dokkum. Toen mocht ik weer aantreden tegen Sytse het werd een vrij gemakkelijke overwinning voor mij met de setstanden 6-11, 8-11, 11-6 en 4-11 werd het 6-1 voor ons. Op deze manier deden we hele goed zaken want de overwinning was binnen maar die kon alleen maar groter worden. Daarna mocht Martijn zijn laatste wedstrijd spelen tegen Anton het was een leuke partij maar ook dit keer bleef Martijn goed scherp. Met 4-11, 11-13 en 8-11 pakte Martijn het zevende punt voor Dokkum. Zo blijft Martijn nog altijd ongeslagen en nog steeds op 100%. Nu mocht Corrie haar laatste partij spelen, dit was tegen Sytse en dit was een partij die beide kanten kon opvallen maar dit keer was Corrie goed bij de les en won uiteindelijke met 8-11, 12-10, 5-11 en 10-12 zo was het alweer 8-1 voor Dokkum. Toen mocht ik mijn laatste partij tegen Nico spelen en dit kostte me niet al teveel moeite al moest ik de laatste set even opletten maar met 6-11, 3-11 en 9-11 was het negende punt binnen voor Dokkum. Door deze overwinning, 9-1, deed Dokkum 4 hele goed zaken want zo wordt handhaving in de 3e klasse mogelijk. Volgende week is ANJA de tegenstander en hopen dat er dan ook wat puntjes worden binnen gehaald door Dokkum. Corrie W, Frans A en Martijn K zullen thuis ten tonele verschijnen.

Frans Dussenbroek