Gelijkspel voor Dokkum 1

Vrijdagavond was de wedstrijd tussen Dokkum 1 en Midstars 2 uit Middelstum. Dokkum speelde in de zelfde opstelling als altijd, Erwin Wijnsma, Marten Polet en Klaas de Jong. Erwin Wijnsma stond erg goed te spelen en won drie partijen. Twee van de wedstrijden eindigden in vijf sets. Vorig jaar nog verloor Wijnsma veel vijf-setters maar dit jaar is hij oppermachtig in de laatste set. Marten Polet speelde ook erg sterk. Tot nu toe had hij nog geen partij gewonnen, maar al wel een aantal keer erg dichtbij geweest. Dit leek vanaf het begin al de avond voor Polet te worden. In zijn eerste wedstrijd had hij de overhand maar kon hij helaas niet doordrukken waardoor de wedstrijd net verloren ging. De andere partijen trok hij zijn goede spel door en wist voor een grote verrassing te zorgen door allebei de partijen te winnen. Dit was ook meer dan verdiend en het was duidelijk te merken dat Polet zijn vorm had gevonden. De derde speler van Dokkum, Klaas de Jong, had een van de meest dramatische wedstrijden die hij gespeeld heeft. Het spel liep niet, de concentratie was niet voldoende aanwezig en bij het laatste punt van de tweede wedstrijd knapte het handvat van de rest van het badje af waardoor hij de laatste partij met ander materiaal moest spelen. Achteraf bleek dit ook nog de beste partij van de avond voor hem te zijn. De stand aan het eind van de avond was 5-5 en beide partijen waren het er wel over eens dat dat wel verdiend was alleen heeft Dokkum er niet veel baat bij want om dichterbij te komen moet je winnen.

Klaas de Jong