Dokkum 2 verliest van ODI 2

Deze vrijdag stond de uitwedstrijd tegen ODI 2 op het programma. Joeke, Richard en Freerk moesten het opnemen tegen Wilbert Elderhorst, Jan Ale Maat en Eelke Cramer. Joeke trapte af en begon sterk met een gemakkelijke 2-0 voorspong tegen Wilbert.. Daarna verslapte hij een beetje door Wilbert weer tot 2-2 te laten komen. Maar in de vijfde set liet Joeke zich weer van zijn goede kant zien door met 2-11 het eerste punt te pakken. Vervolgens was het de beurt aan Freerk om het op te nemen tegen Jan Ale. Een sterk begin (3-11) maar daarna was hij het spoor bijster waardoor ODI terug kwam tot 1-1. De derde wedstrijd was tussen Richard en Eelke. Ook deze pot was de eerste set voor Dokkum maar daarna was het ODI die drie sets achter elkaar won. Toen was het de beurt aan Joeke en Freerk om het op te nemen tegen Jan Ale en Eelke. De eerste twee sets gingen met 11-9 naar ODI. Daarna zette Dokkum wat meer druk waardoor het weer in de vijfde beslist moest worden. Deze ging gelijk op maar uiteindelijk was het ODI die er met de winst vandoor ging, 3-1 tussenstand. Na de dubbel was het de beurt aan Joeke om tegen Jan Ale te spelen. Na twee sets was de stand nog gelijk maar daarna wist Joeke door goed aanvallend te spelen de winst naar zich toe te trekken. Vervolgens speelde Richard tegen Wilbert. Ook hier stond na twee sets een 1-1 op het scorebord. Daarna ging met 14-12 de derde set naar Wilbert waarna het verzet van Richard was gebroken. 4-2 voor ODI. Daarna moest Freerk het opnemen tegen Eelke. Hoe verassend ook maar na twee sets stond het weer 1-1. Maar Eelke wist daarna de winst te pakken waardoor ODI het vijfde punt al binnen had. Daarna moest Richard het opnemen tegen Jan Ale. Ook hier stond een 1-1 tussenstand op het bord. Richard wist vervolgens ook de derde set te winnen dus moest er nog een setje gewonnen worden om de winst te behalen. Maar helaas was dat niet het geval en kwam de 2-6 op het bord te staan. Daarna wist Joeke in de enige 3-setter van de avond de winst te pakken tegen Eelke. De laatste pot ging tussen Freerk en Wilbert. Freerk kwam natuurlijk weer op een 1-1 tussenstand. Daarna wist Wilbert de 2-1 op het bord te zetten waarna Freerk zijn batje het begaf en er een grote scheur in het handvat verscheen. Toch probeerde Freerk nog met het batje door te spelen en wist hiermee de laatste twee sets naar zich toe te trekken waardoor de eindstand op 6-4 eindigde.

Freerk Jelsma