Dokkum 1 verliest van koploper

In een mooie wedstrijd heeft het eerste team van tafeltennisvereniging met 7-3 verloren van DOTO 1 uit Siddeburen. De partijen waren allemaal zeer spannend en Dokkum begon goed. Erwin Wijnsma opende erg sterk en wist zonder enkel probleem van Harry Walma te winnen. Helaas konden Marten Polet en Klaas de Jong hier geen vervolg aan brengen en stond Dokkum met 2-1 achter. Vorige week werd de dubbel sterk gewonnen door Wijnsma en Polet dus ze mochten het vandaag weer proberen. Helaas pakte het vandaag niet goed uit en werd de dubbel met 3-0 verloren. Wijnsma mocht na de dubbel aantreden tegen Harry de Winter. De persoon die Erwin in de thuis wedstrijd uit de wedstrijd wist te halen, sportiviteit daargelaten, dus Erwin was zeer gebrand om deze partij te winnen. Het ging goed, Wijnsma was alleen met het spelletje bezig en liet zich niet gek maken door de Winter. In de 3e game kwam de ommekeer. Harry de winter wist 2 matchpoints weg te werken en begon beter te spelen. De laatste 2 games gingen beide met 11-8 naar de Winter dus het was heel erg close maar helaas voor Dokkum viel het weer de verkeerde kant op. Klaas de Jong mocht nierna tegen Harry Walma en de Jong ging als een speer. De eerste set won hij met 11-1, alles wat hij aanraakte werd goud deze set. De 2e set was het iets passiever als de eerste waardoor Walma deze naar zich toe kon trekken. Maar daarna liet de Jong zien hoe het ook kan en wist de partij met 3-1 te winnen. In de partij hierna wist Marten zich geen raad met het spel van Henk Hommes, die zeer sterk speelde deze avond. Helaas werd de partij met 3-0 verloren. In de laatste ronde mocht de Jong tegen Harry de Winter. Vorige keer eindigde een spannende partij in een 11-9 overwinning in de 5e set voor de Jong. Vandaag wist Harry de Winter zich geen raad met het snelle spel van de Jong en de partij ging met 3-1 verdiend naar de Jong. In de laatste partij van Erwin Wijnsma, tegen Henk Hommes, had Wijnsma een beetje last van de tribune waardoor hij zijn spel niet volledig kon spelen. Wijnsma won de 1e set nog wel maar verloor helaas met 3-1. De partij van Marten Polet tegen Harry Walma was zeker spannend. Twee sets werden beslist met 2 punten verschil(11-9 13-11) deze gingen helaas naar Walma. Polet verloor de partij met 3-1. De eindstand aan het eind van de avond was 7-3. Voor Dokkum is dit niet positief een steekt zichzelf wat in de zorgen omdat ze nog steeds onderaan staan. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen mede koploper Bergum. Hopelijk weet Dokkum zich te herpakken en dit Friese onderonsje te winnen.

Klaas de Jong